Boekhandel Douwes Den Haag

Socialisme voor beginners

Merijn Oudenampsen

Socialisme voor beginners

Socialisme voor beginners

Socialisme voor beginners

 

Net als het populisme na tien jaar gerust een blijvertje in het Nederlandse politieke landschap genoemd mag worden, zo lijkt ook de verschuiving naar rechts meer dan een kortstondige verschuiving in de machtsbalans.


Nog te verschijnen

€ 16,90

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Socialisme voor beginners

Net als het populisme na tien jaar gerust een blijvertje in het Nederlandse politieke landschap genoemd mag worden, zo lijkt ook de verschuiving naar rechts meer dan een kortstondige verschuiving in de machtsbalans. Het is inmiddels geen controversiƫle uitspraak meer: de Nederlandse maatschappij heeft in de afgelopen jaren een stevige ruk naar rechts ondergaan.

Bij het verbale geweld rondom het islam- en integratievraagstuk heeft deze ontwikkeling relatief weinig aandacht gekregen. In dit boek gaat de jonge publicist Merijn Oudenampsen dieper in op de achtergronden van deze ontwikkeling. Hoe werd het debat over het neoliberalisme na de Tweede Wereldoorlog gevoerd? Wat was inhoud van de derde weg en 'het radicale midden' van de jaren negentig? In hoeverre kent de PvdA momenteel nog een vorm van gemeenschapsdenken?

Deze prikkelende essays zetten aan tot verder denken over de waarde van het socialisme en de sociaal-democratie in een tijd waarin het politieke midden in crisis verkeert.

Merijn Oudenampsen (1979) is socioloog en politicoloog en promoveert in januari 2018 op de intellectuele achtergronden van het rechts-populisme.


ISBN
9789461644800
Pagina's
144
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Gennep B.V., Uitgeverij Van

Mens en Maatschappij