Boekhandel Douwes Den Haag

Fantasy Therapie

Methode om met cliënten dieper in gesprek te gaan

Karolien Van der Donck

Fantasy Therapie

Fantasy Therapie

Methode om met cliënten dieper in gesprek te gaan

Fantasy Therapie

 

Fantasy in boeken, series en games is nog altijd populair. We weten al langer dat fantasie voor veel mensen een toevluchtsoord kan zijn. Met Fantasy Therapie ontstaat relatief gemakkelijk een opening in de soms taaie gesprekken met cliënten rond allerhande hulpvragen.


Nog te verschijnen

€ 27,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Fantasy Therapie

Fantasy in boeken, series en games is nog altijd populair. We weten al langer dat fantasie voor veel mensen een toevluchtsoord kan zijn. Met Fantasy Therapie ontstaat relatief gemakkelijk een opening in de soms taaie gesprekken met cliënten rond allerhande hulpvragen. Fantasie en fantasy zijn uitstekende middelen om de diepere onbewuste lagen in het
therapieproces naar voren te halen.
Fantasy Therapie is geschikt bij uiteenlopende problemen, zoals depressie, zingeving, verslaving, trauma, angst, gevoel van leegte, autisme. De methode maakt onder andere gebruik van facetten van ACT, CGT, analytische psychologie, contextuele (systeem)therapie, NLP en Voice Dialogue. In de therapiesessie wordt de reis van de held gevolgd, zo komt een onbewuste laag van de cliënt – denk aan verlangens en angsten – vrijwel vanzelf naar boven. Vervolgens kun je de weerspiegeling hiervan op het alledaagse leven van de cliënt bespreken. Ook de schurk en de mentor hebben hun rol. De methode wordt in zes sessies (stappen) uitgelegd en toegelicht met casussen. Je kunt de sessies ook afzonderlijk inzetten in de therapie.
Het boek bevat concrete werkmiddelen om bijvoorbeeld met subpersoonlijkheden, archetypen of krachten aan de slag te gaan.
Karolien Van der Donck richt zich in eerste instantie op hulpverleners: therapeuten, (gz-)psychologen en coaches kunnen met deze methode aan de slag met jongeren en volwassenen. Ze is toegepast psycholoog, zelfstandig therapeut (interactionele vormgeving) en begeleidt mensen in een psychiatrisch ziekenhuis zowel individueel als in groepen.


ISBN
9789085603184
Pagina's
160
Verschijnt
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.

Psychologie