Boekhandel Douwes Den Haag

Procesgidsen

Hof van Gelre en Zutphen 1543-1811

Frank Keverling Buisman

Hof van Gelre en Zutphen 1543-1811

Procesgidsen

Hof van Gelre en Zutphen 1543-1811

Procesgidsen: Hof van Gelre en Zutphen 1543-1811

 

Het Hof van Gelre en Zutphen is van het midden van de zestiende eeuw tot het einde van de achttiende eeuw de hoogste rechterlijke instantie voor het hertogdom en later het gewest Gelre en Zutphen, zowel in civiele als in criminele zaken.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 13,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Procesgidsen: Hof van Gelre en Zutphen 1543-1811

Het Hof van Gelre en Zutphen is van het midden van de zestiende eeuw tot het einde van de achttiende eeuw de hoogste rechterlijke instantie voor het hertogdom en later het gewest Gelre en Zutphen,
zowel in civiele als in criminele zaken. Daarnaast functioneert het Hof als dagelijks bestuur van het gewest. Het Hof heeft een belangrijk archief nagelaten. Deze Procesgids wijst de onderzoeker de weg in dat archief, een schatkist voor de Gelderse geschiedenis. Eerst wordt de bestuurlijke ontwikkeling in Gelre geschetst, waarbij de competentie van het Hof natuurlijk een grote rol speelt. Daarna komt de procesgang aan de orde en de functie die de advocatuur heeft. De civielrechtelijke procedures worden toegelicht met twee boeiende rechtszaken. Prof.dr. F. Keverling Buisman is emeritushoogleraar rechtsgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en was lange tijd directeur van het Gelders Archief.


ISBN
9789087045555
Pagina's
140
Verschenen
Serie
Procesgidsen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Verloren b.v., uitgeverij

Geschiedenis