Boekhandel Douwes Den Haag

De Mug

Over steekmuggen en de verspreiding van ziekten

Marieta Braks & Chantal Reusken

De Mug

De Mug

Over steekmuggen en de verspreiding van ziekten

De Mug

 

Muggenbeten en de risico's voor onze gezondheid. Al eeuwenlang teisteren ziekten zoals malaria en gele koorts de mensheid. Maar pas eind negentiende eeuw werd duidelijk dat muggen daar een cruciale rol in spelen als verspreider van deze ziekten.


Nog te verschijnen

€ 12,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De Mug

Muggenbeten en de risico's voor onze gezondheid.

Al eeuwenlang teisteren ziekten zoals malaria en gele koorts de mensheid. Maar pas eind negentiende eeuw werd duidelijk dat muggen daar een cruciale rol in spelen als verspreider van deze ziekten. Het definitieve bewijs hiervoor leverde de Britse arts en Nobelprijswinnaar Ronald Ross in zijn publicatie op 20 augustus 1897. Die dag van het jaar is uitgeroepen tot Wereldmuggendag.

Wat weten we inmiddels 125 jaar later over steekmuggen en de ziekten die zij kunnen verspreiden? Wat kunnen we doen om ziekte door muggenbeten te voorkomen? Wat staat ons nog te wachten – met alle veranderingen in demografie, mobiliteit, landgebruik en klimaat – nu exotische muggen en ziekten, zoals de Aziatische tijgermug en het westnijlvirus, reeds in Nederland zijn aangetroffen? Moeten we maar leren leven met ‘muggenziekten’, net zoals met corona en griep?
In De mug. Over steekmuggen en de verspreiding van ziekten is te lezen dat het gevolg van een muggenbeet meer kan zijn dan een jeukend rood bultje en hoe we de kans op ongewenste ziekten kunnen verkleinen.


ISBN
9789088031151
Pagina's
128
Verschijnt
NUR
860
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Lias B.V.

Gezondheid en geneeskunde