Boekhandel Douwes Den Haag

Pleidooi voor individualisme

Dirk Verhofstadt

Pleidooi voor individualisme

Pleidooi voor individualisme

Pleidooi voor individualisme

 

Heel wat hedendaagse filosofen, sociologen en politici wijzen met een beschuldigende vinger naar het individualisme. Nochtans is het individualisme noodzakelijk tegen de tendens naar een steeds grotere anonimiteit, bureaucratisering en uniformisering in onze samenleving.


Niet leverbaar

€ 9,99

Niet leverbaar

Beschrijving Pleidooi voor individualisme

Heel wat hedendaagse filosofen, sociologen en politici wijzen met een beschuldigende vinger naar het individualisme. Nochtans is het individualisme noodzakelijk tegen de tendens naar een steeds grotere anonimiteit, bureaucratisering en uniformisering in onze samenleving. Het verheft de mens uit de massa en geeft hem de kans zijn eigen weg te gaan. Het is geen belemmering voor medeleven met anderen maar juist een noodzakelijke voorwaarde voor ware solidariteit met de medemens.

Vooral in die landen en gemeenschappen waar mensen omwille van religieuze, sociale en culturele tradities onderdrukt worden, moet het individualisme worden aangemoedigd. In het boek gaat de auteur dieper in op de relatie tussen het individualisme en het egoïsme aan de ene kant, het consumentisme, de islam, het christendom, de vrijheid en de universaliteit aan de andere kant.

Dirk Verhofstadt (1955) is doctor in de moraalwetenschap en professor Media en Ethiek aan de Universiteit van Gent. Hij schreef politiek filosofische boeken zoals John Stuart Mill – 150 jaar Over Vrijheid (2009), Atheïsme als basis voor de moraal (2013) en Salafisme versus democratie (2016).


ISBN
9789089245816
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Houtekiet

Mens en Maatschappij
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren