Boekhandel Douwes Den Haag

Het lot van Atalanta

Een filosofische verkenning van het langeafstandslopen

Hanna Vandenbussche

Het lot van Atalanta

Het lot van Atalanta

Een filosofische verkenning van het langeafstandslopen

Het lot van Atalanta

 

De mythische heldin Atalanta liep sneller dan haar schaduw en versloeg elke man in een loopwedstrijd. Haar ongenaakbaar looptalent inspireerde talrijke schrijvers, kunstenaars en dichters. We kunnen ons afvragen welk lot Atalanta vandaag te wachten zou staan.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 22,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Het lot van Atalanta

De mythische heldin Atalanta liep sneller dan haar schaduw en versloeg elke man in een loopwedstrijd. Haar ongenaakbaar looptalent inspireerde talrijke schrijvers, kunstenaars en dichters. We kunnen ons afvragen welk lot Atalanta vandaag te wachten zou staan. Misschien zou ze wereldrecords verbreken op
vederlichte carbonschoenen na een maandenlange hoogtestage of dankzij een geslaagd ketonendieet.

De sportwetenschap heeft de laatste decennia een spectaculaire vooruitgang geboekt. Maar draait het in de loopwereld alleen om meetbare prestaties, nauwkeurig voorspeld door een team van experten?

Dit boek biedt een filosofische kijk op de ervaring van de langeafstandsloopster. De lezer volgt Hanna Vandenbussche op een fictieve wedstrijddag, waar ze zich laat inspireren door denkers zoals Sartre, Pascal en Descartes tijdens het loslopen, stretchen of aan de startlijn. Anekdotes uit haar sportieve en academische carrière worden afgewisseld met filosofische thema’s zoals verbeelding, emoties en vrijheid.


ISBN
9789089249746
Pagina's
208
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Houtekiet

Filosofie