Boekhandel Douwes Den Haag

Meneer Putmans ziet het licht

Hendrik Groen

Meneer Putmans ziet het licht

Meneer Putmans ziet het licht

Meneer Putmans ziet het licht

 

Na het succes van Groeten uit Benidorm neemt bestsellerauteur Hendrik Groen je in zijn nieuwe roman mee op reis naar het noorderlicht – een heerlijk zomercadeau voor zowel vakantiegangers als leunstoelreizigersGeurt Putmans (47) woont met zijn chronisch zieke moeder in een nette vierkamerflat in Beverwijk.


Nog te verschijnen

€ 21,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Meneer Putmans ziet het licht

Na het succes van Groeten uit Benidorm neemt bestsellerauteur Hendrik Groen je in zijn nieuwe roman mee op reis naar het noorderlicht – een heerlijk zomercadeau voor zowel vakantiegangers als leunstoelreizigers

Geurt Putmans (47) woont met zijn chronisch zieke moeder in een nette vierkamerflat in Beverwijk. Ze hebben elkaar en leven een tevreden leven. Kalm en zonder verrassingen. Geurt werkt al vijfentwintig jaar als boekhouder bij Beter Slapen Matrassen en er is nog nooit één rekening de deur uitgegaan die niet tot op de cent klopte. Hij houdt eerlijk gezegd meer van cijfers dan van mensen. Cijfers doen nooit onverwachte dingen.

Maar als zijn moeder overlijdt, valt de bodem weg onder zijn harmonieuze bestaan. Hij heeft haar op haar sterfbed moeten beloven goed voor zichzelf te zorgen en iets van zijn leven te maken. Door een mooie reis te maken bijvoorbeeld. En hoewel het avontuur nadrukkelijk niet lonkt, doet hij zijn belofte gestand en boekt een twaalfdaagse busreis naar het noorderlicht, het natuurfenomeen dat hem al jaren mateloos boeit.

Als hij drie maanden later op een donkere oktoberochtend bij overstapplaats Didam in de bus van Den Oude Intratours stapt en om zich heen kijkt naar zijn medereizigers, vraagt hij zich af waar hij aan is begonnen. Maar er is geen weg terug.

De boeken van Hendrik Groen in de pers

‘Hendrik Groen staat bekend om zijn luchtige vertelstijl, waardoor zware dingen opeens grappig lijken.’ Nederlands Dagblad

‘Opnieuw een heerlijk tragikomisch boek van Hendrik Groen.’ TrosKompas

‘Voor iedereen herkenbaar.’ Algemeen DagbladISBN
9789089682925
Pagina's
224
Verschijnt
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
J.M. Meulenhoff

Romans