Boekhandel Douwes Den Haag

Geluk op twee wielen

Met de beste fiets en strava op weg naar een beter leven

Gerhard Hormann

Geluk op twee wielen

Geluk op twee wielen

Met de beste fiets en strava op weg naar een beter leven

Geluk op twee wielen

 

Met Strava op zoek naar de ultieme fietservaring! In dit autobiografische verslag beschrijft Gerhard Hormann zijn zoektocht naar de ideale racefiets. Wordt het een lichtgewicht exemplaar van carbon of toch weer een traditioneel op maat gemaakt stalen frame?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 17,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Geluk op twee wielen

Met Strava op zoek naar de ultieme fietservaring! In dit autobiografische verslag beschrijft Gerhard Hormann zijn zoektocht naar de ideale racefiets. Wordt het een lichtgewicht exemplaar van carbon of toch weer een traditioneel op maat gemaakt stalen frame? En waarom niet meteen een gravelfiets? Weet je wat een ‘mamil’ is? En heb je enig idee wat er gebeurt wanneer je onderweg op je racefiets ‘gechickt’ wordt?

Eenmaal in het bezit van zijn nieuwe aankoop maakt Hormann lange, louterende ritten door uitgestrekte landschappen. De schrijver doet op de fiets boodschappen, maar rijdt ook elke week met een blinde man op een tandem. Tussendoor probeert hij fanatiek zijn tussentijden te verbeteren op Strava en gaat hij op fietsvakantie naar zijn eigen vakantiehuis.

Vaak wordt wat meewarig gedaan over mannen van middelbare leeftijd die in hun vrije tijd Tour de France spelen, terwijl wielrennen feitelijk op elke leeftijd een prima manier is om fit en vitaal te blijven en je hoofd leeg te maken.

Daarbij gaat het Hormann er niet om de snelste of de beste te zijn, maar vooral om in beweging te blijven en in goede conditie. Fietst de gemiddelde Nederlander zo’n 880 kilometer per jaar, Gerhard Hormann zit daar in maart meestal al ruim boven. Zo ervaart hij aan den lijve dat lichaamsbeweging misschien wel de allerbeste booster is.

Gerhard Hormann: ‘Nog niet zo lang geleden stond ik elke dag in de file en zat ik de hele dag op kantoor, nu kan ik bij elke splitsing besluiten welke kant ik op ga.’

Gerhard Hormann (1961) is politicoloog en journalist/schrijver. Zijn boeken Hypotheekvrij (12e druk) en Het Nieuwe Nietsdoen (17e druk) zijn klassiekers. Hij woont met zijn vrouw in een boerderijtje aan een doodlopende weg in Zuid Holland.


ISBN
9789089754455
Pagina's
240
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Just Publishers

Literaire non-fictie