Boekhandel Douwes Den Haag

De man die Nagasaki overleefde

Het ongelooflijke verhaal van soldaat Dick Bucher van Steenbergen

Gregor Vincent

De man die Nagasaki overleefde

De man die Nagasaki overleefde

Het ongelooflijke verhaal van soldaat Dick Bucher van Steenbergen

De man die Nagasaki overleefde

 

Een waargebeurd en inspirerend verhaal: de ongelooflijke geschiedenis van soldaat Dick Büchel van Steenbergen. Over een vastberaden opmerkelijk mens, die nooit de moed opgaf. Een ijzersterke geest, die bewust meebewoog met iedere dreiging en onzekerheid, zodat hij zou overleven.


Nog te verschijnen

€ 20,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De man die Nagasaki overleefde

Een waargebeurd en inspirerend verhaal: de ongelooflijke geschiedenis van soldaat Dick Büchel van Steenbergen. Over een vastberaden opmerkelijk mens, die nooit de moed opgaf. Een ijzersterke geest, die bewust meebewoog met iedere dreiging en onzekerheid, zodat hij zou overleven. Een levenskunstenaar. Voor het eerst verteld.

Hoofdpersoon in het het boek is Dick Buchel van Steenbergen. KNIL-soldaat, krijgsgevangene. Hij analyseerde de Japanse overheerser, paste zich aan en overleefde mede daardoor zes concentratiekampen, twee helse tochten over zee en de atoombom op Nagasaki. Dick bleef rotsvast vertrouwen dat hij zou overleven, dat een krachtige geest hem erbovenop zou houden ook toen zijn lichaam het bijna opgaf. Zelfs de radioactieve straling kreeg geen grip op hem. Deze verdraagzame man verloor nooit hoop. Thuis wachtte toch de liefdevolle omarming en het warme nest?

In De overlevende vertelt Dick zijn aangrijpende verhaal. Hij is een van de allerlaatste getuigen, geboren in Nederlands Indië en inmiddels 98 jaar oud. Dick heeft nog slechts een vurige wens: een monument voor zijn kameraden. Maar of dat er ooit komt is zeer de vraag. Tot op de dag van vandaag weigert gigant Mitsubishi de dwangarbeiders van toen te erkennen.

De overlevende van Nagasaki is een historisch belangrijk boek over ons verleden; wat hadden KNIL soldaten eigenlijk meegemaakt voordat zij in de onafhankelijkheidsoorlog voor Nederland moesten vechten? Hoe beschadigt waren zij?

Auteur Gregor Vincent kwam tijdens uitvoerige research voor dit boek tot een opmerkelijke ontdekking: was de stad Nagasaki voor de tweede atoombom een gelegenheidsdoelwit?

‘Een fascinerend boek. Goed geschreven en uitstekend geresearched’
– Gerard Aalders, voormalig NIOD en auteur van Bernhard, alles was anders
Gregor Vincent werkte o.a. voor Bank of America, UBS en Koninklijke Ahold. Zijn ervaringen en gedetailleerde kennis van de machinaties van de internationale zakenwereld vormen de basis voor de boeken die hij schrijft. Eerder verschenen Bonus Time en Congo.


ISBN
9789089757937
Pagina's
288
Verschijnt
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Just Publishers

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren