Boekhandel Douwes Den Haag

Ik ga het gewoon doen!

Waarom leefstijl-en gedragsverandering moeilijk is en hoe het wél kan

Ingrid Steenhuis

Ik ga het gewoon doen!

Ik ga het gewoon doen!

Waarom leefstijl-en gedragsverandering moeilijk is en hoe het wél kan

Ik ga het gewoon doen!

 

In ‘Ik ga het gewoon doen’, biedt Ingrid Steenhuis, gezondheidswetenschapper en hoogleraar Preventie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, een duidelijke uitleg over de complexiteit van leefstijl- en gedragsverandering.Nog te verschijnen

€ 34,25

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Ik ga het gewoon doen!

In ‘Ik ga het gewoon doen’, biedt Ingrid Steenhuis, gezondheidswetenschapper en hoogleraar Preventie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, een duidelijke uitleg over de complexiteit van leefstijl- en gedragsverandering. Specifiek voor professionals in gezondheid, zorg en welzijn, geeft dit boek evidence-based inzichten en praktische oplossingen voor de uitdagingen die gepaard gaan met het aanpassen van leefstijlgewoontes. Ingrid Steenhuis gaat in op veelvoorkomende obstakels, waaronder:

Onrealistisch optimistisch
Motivatieproblemen
Gebrek aan duidelijke doelen
Hardnekkige gewoontes
Lage eigen effectiviteit
Gebrek aan vaardigheden
Tijdsbeperkingen en praktische barrières
Saboterende sociale omgeving
Verleidingen
Terugval
Het boek biedt bruikbare tools, zoals een gedragsveranderingscanvas. Met heldere theorie, herkenbare voorbeelden, 11 visuele infographics en concrete actiepunten aan het einde van elk hoofdstuk, is dit boek onmisbaar voor professionals die streven naar effectieve begeleiding bij leefstijl- en gedragsverandering. Of je nu werkzaam bent in de zorg, leefstijlgeneeskunde, preventie, welzijn of gezondheidsbevordering, ‘Ik ga het gewoon doen’ helpt je te begrijpen hoe leefstijlgedrag tot stand komt, wat veranderen moeilijk maakt én hoe je mensen ondersteunt bij het ontwikkelen van gezonde gewoontes.


ISBN
9789090354125
Pagina's
205
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lanseloet Uitgeverij

Psychologie