Boekhandel Douwes Den Haag

Ode aan de verwondering

Caroline Pauwels

Ode aan de verwondering

Ode aan de verwondering

Ode aan de verwondering

 

'Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: doen alsof niets een wonder is, en doen alsof alles een wonder is.' Aan het woord: Albert Einstein. Hoewel hij als fysicus een exacte wetenschap uitoefende, had hij een bijzondere fascinatie voor kunstenaars die de wereld bekeken met de nieuwsgierige blik van een kind.Volgens Caroline Pauwels is die fascinatie van Einstein niet toevallig: verwondering ligt aan de basis van wetenschap.


Nog te verschijnen

€ 7,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Ode aan de verwondering

'Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: doen alsof niets een wonder is, en doen alsof alles een wonder is.' Aan het woord: Albert Einstein. Hoewel hij als fysicus een exacte wetenschap uitoefende, had hij een bijzondere fascinatie voor kunstenaars die de wereld bekeken met de nieuwsgierige blik van een kind.

Volgens Caroline Pauwels is die fascinatie van Einstein niet toevallig: verwondering ligt aan de basis van wetenschap. In haar essay voor de reeks 'Karakters' onderzoekt ze de verhouding tussen kunst en wetenschap. Vroeger waren de twee onlosmakelijk verbonden: voor Griekse filosofen begon kennis bij verwondering, en zonder kennis van de wiskunde, de optica en het perspectief was bijvoorbeeld de middeleeuwse schilderkunst niet mogelijk. Op overtuigende wijze brengt Caroline Pauwels die vergeten link opnieuw in herinnering.

'Karakters' is een initiatief van Studium Generale, HoGent, Academia Press, KAAP en Theater aan Zee.


ISBN
9789401463874
Pagina's
96
Verschijnt
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Academia Press

Mens en Maatschappij
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren