Boekhandel Douwes Den Haag

De sluipende staatsgreep

Pleidooi van een romantisch advocaat

Paul Bekaert

De sluipende staatsgreep

De sluipende staatsgreep

Pleidooi van een romantisch advocaat

De sluipende staatsgreep

 

Paul Bekaert noemt zichzelf een romantische advocaat. Hij is een man met een missie. Aan het einde van zijn 45-jarige carrière als advocaat is het tijd om 'ook wat aan politiek te doen'.Rechten van verdediging.


Nog te verschijnen

€ 22,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De sluipende staatsgreep

Paul Bekaert noemt zichzelf een romantische advocaat. Hij is een man met een missie. Aan het einde van zijn 45-jarige carrière als advocaat is het tijd om 'ook wat aan politiek te doen'.

Rechten van verdediging. Terrorisme. Politiek geweld. Vrijheid van meningsuiting. Privacy. Paul Bekaert is er dagelijks mee bezig. Hij verdedigde onder meer de Turkse militante Fehriye Erdal en het Baskische echtpaar Moreno-Garcia in ruige terrorismezaken.
In de Catalaanse onafhankelijkheidskwestie trad hij op voor onder meer Carles Puigdemont en de rapper Valtonyc. Bekaert constateert in zijn boek dat de scheiding der machten en sommige mensenrechten uitgehold worden, onder meer voor politieke doeleinden of onder het mom van de 'terrorismebestrijding'.

In De sluipende staatsgreep herinnert de auteur ons aan het belang van de scheiding der machten, toont hij aan waarom het evenwicht vandaag zoek is, en reikt hij uitwegen aan.


ISBN
9789401464383
Pagina's
240
Verschijnt
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo

Mens en Maatschappij
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren