Boekhandel Douwes Den Haag

Waarom Europa? (nieuwe editie)

Van vredesproject tot oorlog in Oekraïne

Steven Van Hecke & Kamiel Vermeylen

Waarom Europa? (nieuwe editie)

Waarom Europa? (nieuwe editie)

Van vredesproject tot oorlog in Oekraïne

Waarom Europa? (nieuwe editie)

 

Wordt Oekraïne ooit lid van de EU? Waarom bestaat er nog geen Europees leger? En maakt elke crisis de EU sterker? De Europese Unie oefent een grote invloed uit op het leven van haar burgers. Dat is soms controversieel, en beslissingen van de EU leveren vaak onbegrip en wrevel op.


Nog te verschijnen

€ 29,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Waarom Europa? (nieuwe editie)

Wordt Oekraïne ooit lid van de EU?
Waarom bestaat er nog geen Europees leger?
En maakt elke crisis de EU sterker?

De Europese Unie oefent een grote invloed uit op het leven van haar burgers. Dat is soms controversieel, en beslissingen van de EU leveren vaak onbegrip en wrevel op. Voorbij de controverses is het echter duidelijk: het Europa dat we vandaag kennen, is het resultaat van talloze keuzes van beleidsmakers door de jaren heen.
Met een goed overzicht van die keuzes en van de recente geschiedenis van de Europese Unie kunnen we beter begrijpen welke impact Europa heeft, en waarom bepaalde onderwerpen moeilijk te kaderen zijn. Door de juiste vragen te stellen, gaat dit boek op zoek naar de kern van het Europese project.

Waarom Europa? biedt een essentieel inzicht in de ontwikkeling en het belang van de Europese Unie. Aan de hand van actuele vragen en met aandacht voor sleutelfiguren en hoofdrolspelers gaat dit boek op zoek naar de kern van het Europese integratieproces en de momenten die de voorbije zeventig jaar beslissend zijn geweest.


ISBN
9789401487634
Pagina's
208
Verschijnt
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo Campus

Geschiedenis