Boekhandel Douwes Den Haag

Waarom Europa?

Van vredesproject tot oorlog in Oekraïne

Kamiel Vermeylen & Steven Van Hecke

Waarom Europa?

Waarom Europa?

Van vredesproject tot oorlog in Oekraïne

Waarom Europa?

 

Wordt Oekraïne ooit lid van de EU? Waarom bestaat er nog geen Europees leger? En maakt elke crisis de EU sterker? De Europese Unie oefent een grote invloed uit op het leven van haar burgers. Dat is soms controversieel, en beslissingen van de EU leveren vaak onbegrip en wrevel op.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,99


Beschrijving Waarom Europa?

Wordt Oekraïne ooit lid van de EU?
Waarom bestaat er nog geen Europees leger?
En maakt elke crisis de EU sterker?

De Europese Unie oefent een grote invloed uit op het leven van haar burgers. Dat is soms controversieel, en beslissingen van de EU leveren vaak onbegrip en wrevel op.

Voorbij de controverses is het echter duidelijk: het Europa dat we vandaag kennen, is het resultaat van talloze keuzes van beleidsmakers door de jaren heen. Met een goed overzicht van die keuzes en van de recente geschiedenis van de Europese Unie kunnen we beter begrijpen welke impact Europa heeft, en waarom bepaalde onderwerpen moeilijk te kaderen zijn.

Waarom Europa? biedt een essentieel inzicht in de ontwikkeling en het belang van de Europese Unie. Aan de hand van actuele vragen en met aandacht voor sleutelfiguren en hoofdrolspelers gaat dit boek op zoek naar de kern van het Europese integratieproces en de momenten die de voorbije zeventig jaar beslissend zijn geweest.


ISBN
9789401487634
Pagina's
216
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo Campus

Geschiedenis