Boekhandel Douwes Den Haag

Over leven

Moed en groei na kindermishandeling en -misbruik

Peter Adriaenssens & Anna Defossez & Valerie Van Peel & Meredith Van Overloop

Over leven

Over leven

Moed en groei na kindermishandeling en -misbruik

Over leven

 

'Dit is het boek dat niet bestond, het boek dat ook wij graag eerder hadden gehad.' Uit een voorzichtige schatting blijkt dat één op de tien kinderen te maken krijgt met misbruik of mishandeling, meestal binnen hun gezin.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99


Beschrijving Over leven

'Dit is het boek dat niet bestond, het boek dat ook wij graag eerder hadden gehad.'

Uit een voorzichtige schatting blijkt dat één op de tien kinderen te maken krijgt met misbruik of mishandeling, meestal binnen hun gezin. Laat dat cijfer even bezinken: dat zijn gemiddeld twee kinderen per klas.

Overlevers dragen de sporen van kindermishandeling een leven lang met zich mee. Ze leren - of worden gedwongen - om te zwijgen over wat hen overkomen is. Wanneer ze spreken, reageert hun omgeving vaak met onmacht en onbegrip.

Trauma isoleert. Daarom plaatst dit boek de onverschrokken verhalen van dertien overlevers centraal. Elk van hen weigert het stigma van 'het slachtoffer'. Ze gaan op zoek naar perspectief en kracht, terwijl ze plaatsmaken voor hun verleden en de wonden die ze meedragen.

Kinderpsychiater Peter Adriaenssens voorziet de getuigenissen van een psychologische omkadering, en deelt zijn inzichten over posttraumatische groei.

 

Vandaag nemen wij zelf de regie en de pen in handen.
Het zwijgen, het taboe hoeft niet meer door te wegen.
Wij staan op. Wij spreken.

 

'De boodschap dat je er niet alleen voor staat, is cruciaal: wij kunnen je helpen om te begrijpen wat je voelt, waarom je zweeg, hoe je vooruitkunt. Het resultaat is groei, en niet louter schade.'
- Peter Adriaenssens


ISBN
9789401488754
Pagina's
194
Verschenen
NUR
402
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo

Waargebeurde verhalen