Boekhandel Douwes Den Haag

Ons gedeeld verleden

Sleutel voor een samenleving in transitie

Tina De Gendt

Ons gedeeld verleden

Ons gedeeld verleden

Sleutel voor een samenleving in transitie

Ons gedeeld verleden

 

Superdiversiteit daagt ons uit om nieuwe vragen te stellen, over de toekomst en dus ook over het verleden. Het debat is verhit: niet alleen in de media, maar ook in de erfgoedpraktijk. Kunnen we het verleden wel delen in een samenleving met zo veel verschil?


Niet leverbaar

€ 29,99

Niet leverbaar


Beschrijving Ons gedeeld verleden

Superdiversiteit daagt ons uit om nieuwe vragen te stellen, over de toekomst en dus ook over het verleden. Het debat is verhit: niet alleen in de media, maar ook in de erfgoedpraktijk. Kunnen we het verleden wel delen in een samenleving met zo veel verschil? Moet erfgoed ons als gemeenschap verbinden of herschrijven we beter de geschiedenis? Kan erfgoed ooit inclusief zijn en musea ooit participatief?

In het midden van een verhit debat doet historica Tina De Gendt een gewaagd voorstel: om de onderhandeling over het verleden radicaal te democratiseren. Vanuit haar ervaringen met De vierkante kilometer, een baanbrekend erfgoedproject van het STAM en de Erfgoedcel Gent, houdt ze een scherp pleidooi voor een moedige en hedendaagse erfgoedsector die een rol durft op te nemen voor een samenleving in transitie. Vertrekkend vanuit haar eigen praktijk reikt ze inzichten en concepten aan voor praktijkwerkers die met het verleden van superdiversiteit aan de slag gaan.


ISBN
9789401491389
Pagina's
168
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Academia Press

Mens en Maatschappij