Boekhandel Douwes Den Haag

De weg naar een federaal land

Eric Van de Casteele

De weg naar een federaal land

De weg naar een federaal land

De weg naar een federaal land

 

Een helder overzicht van de taalstrijd tot de zesde staatshervorming België onderging sinds zijn onafhankelijkheid heel wat veranderingen: tegen de achtergrond van belangrijke sociaal-economische, maatschappelijke en partijpolitieke ontwikkelingen evolueerde het land van een eenheidsstaat naar een federale staat.


Nog te verschijnen

€ 34,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De weg naar een federaal land

Een helder overzicht van de taalstrijd tot de zesde staatshervorming België onderging sinds zijn onafhankelijkheid heel wat veranderingen: tegen de achtergrond van belangrijke sociaal-economische, maatschappelijke en partijpolitieke ontwikkelingen evolueerde het land van een eenheidsstaat naar een federale staat. Politiek, federalisme en democratie biedt een genuanceerd beeld van de staatshervormingen en hun voorgeschiedenis, maar ook een overzicht van de meeste politieke instellingen en het huidige Belgische kiessysteem.

Politiek, federalisme en democratie vormt samen met De komst van de massademocratie een algemeen en multidisciplinair overzicht van de geschiedenis van de Zuidelijke Nederlanden en van het huidige België, met aandacht voor de Europese context.


ISBN
9789401495110
Verschijnt
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Academia Press

Geschiedenis