Boekhandel Douwes Den Haag

De weg naar een federaal land

Eric Van de Casteele

De weg naar een federaal land

De weg naar een federaal land

De weg naar een federaal land

 

Sinds zijn onafhankelijkheid onderging België heel wat veranderingen. Dit boek beschrijft de evolutie van een eenheidsstaat naar een (con)federaal land. Wat was de impact van de Vlaamse én van de Waalse beweging?


Niet leverbaar

€ 34,99

Niet leverbaar


Beschrijving De weg naar een federaal land

Sinds zijn onafhankelijkheid onderging België heel wat veranderingen. Dit boek beschrijft de evolutie van een eenheidsstaat naar een (con)federaal land. Wat was de impact van de Vlaamse én van de Waalse beweging? Welke sociaal-economische, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen drukten hun stempel? Maar, vooral, wat zijn de huidige uitdagingen van de Belgische parlementaire democratie? De auteur schetst ook belangrijke historische gebeurtenissen zoals de Nieuwe Orde, de collaboratie, het verzet, de koningskwestie en mei '68.

De weg naar een federaal land biedt een genuanceerd en helder beeld van de opeenvolgende staatshervormingen, hun voorgeschiedenis en de complexiteit ervan. En je krijgt inzicht in de oorsprong en de werking van de bestaande politieke instellingen, de kieswetgeving, alternatieve vormen van burgerdemocratie, de sociale democratie en de evoluerende verhoudingen tussen de politieke wereld en de monarchie.

Samen met De komst van de massademocratie vormt dit boek een algemeen en multidisciplinair overzicht van de geschiedenis van het huidige België.


ISBN
9789401495110
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Academia Press

Geschiedenis