Boekhandel Douwes Den Haag

DENKEN en ZIJN met een negentig jarig brein

bespiegelingen

Jan Rijken

DENKEN en ZIJN met een negentig jarig brein

DENKEN en ZIJN met een negentig jarig brein

bespiegelingen

DENKEN en ZIJN met een negentig jarig brein

 

Over dit boek De titel van deze bundel Denken en zijn lijkt gehuld in duisternis. Dag en nacht hield denken mij bezig zonder dat ik precies weet wat denken is. Ook al schreef Heidegger daar nauwkeurig en uitvoerig over in was heiszt denken.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 19,88

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving DENKEN en ZIJN met een negentig jarig brein

Over dit boek
De titel van deze bundel Denken en zijn lijkt gehuld in duisternis. Dag en nacht hield denken mij bezig zonder dat ik precies weet wat denken is. Ook al schreef Heidegger daar nauwkeurig en uitvoerig over in was heiszt denken. In dit licht getuigt mijn vraag eigenlijk van verregaande filosofische onbescheidenheid. Over zijn gesproken, waar staat dat aangrijpender, fundamenteler en poëtischer beschreven dan in Sein und Zeit. Een tekst die door een gelovig mens religieus geïnterpreteerd zou kunnen worden.
Sommige teksten doen ook denken aan Wittgensteins taalspelen . Bij het samen stellen van dit boek bleek de volgorde en inhoud van de essays volslagen contingent te zijn. Anders gezegd, zij hadden niet of anders kunnen zijn geschreven. Veel bespiegelingen raakten elkaar even zinvol als onverwacht. Vooral in en door de vraag waarom er iets is en niet veeleer niets .

Over de auteur
Dr. Jan Paul Rijken studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich in de Heelkunde. Na zijn pensionering studeerde hij wijsbegeerte aan dezelfde universiteit. Hij was werkzaam als chirurg in de ziekenhuizen van Walcheren van 1961 - 1991.


ISBN
9789402103854
Pagina's
61
Verschenen
NUR
900
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Geografie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren