Boekhandel Douwes Den Haag

Waar het schuurt

opstellen over communicatiesporen in verhalen

Gert R. Rebergen

Waar het schuurt

Waar het schuurt

opstellen over communicatiesporen in verhalen

Waar het schuurt

 

Met elkaar communiceren is net zo gewoon als eten en slapen, alleen veel ingewikkelder. Onder ‘communiceren’ vallen diverse patronen: van het louter zenden van een boodschap tot en met het gezamenlijk knutselen om te kijken wat er verschijnt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 18,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Waar het schuurt

Met elkaar communiceren is net zo gewoon als eten en slapen, alleen veel ingewikkelder. Onder ‘communiceren’ vallen diverse patronen: van het louter zenden van een boodschap tot en met het gezamenlijk knutselen om te kijken wat er verschijnt. Als we verhalen vertellen aan elkaar, komen er altijd wel verschillen (sporen van andersheid) naar voren. Verschillen tussen doel en effect, tussen het vertelde en het gehoorde, tussen intentie en impact. Communicatie heft die verschillen niet op. Met ‘een duidelijke boodschap’ en/of ‘herhaald zenden’ wordt het gat tussen spreker/schrijver en luisteraar/lezer nooit geheel overbrugd. Communiceren, in de vorm van luisteren, lezen, schrijven, vertellen, is juist zo leuk omdat er altijd sprake is van verschil. Alhoewel de één zich bijvoorbeeld meer thuis voelt bij ‘vertellen’, zal de ander het hart bij lezen of schrijven hebben liggen.
In dit boekje passeren veel gelezen verhalen de revue. Met de nodige pret worden de verhalen nader bekeken en gebruikt om verrassende kanten van ‘communiceren’ te verkennen. Tot op grote hoogte voorbij de traditionele communicatietheorieën, op een eigen-zinnige manier.


ISBN
9789402148756
Pagina's
100
Verschenen
NUR
900
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Geografie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren