Boekhandel Douwes Den Haag

Sprokkels 3

essays over ruimten voor het ervaringsspreken

Gert R. Rebergen

Sprokkels 3

Sprokkels 3

essays over ruimten voor het ervaringsspreken

Sprokkels 3

 

In het eerste essay wordt de gebruikelijke planning en control cyclus onder het vergrootglas van het ervaringsdiscours gelegd. Met behulp van Afrikaans filosofische inzichten, is een alternatief geformuleerd.


Levertijd: 5 tot 8 werkdagen

€ 20,57

Levertijd: 5 tot 8 werkdagen


Beschrijving Sprokkels 3

In het eerste essay wordt de gebruikelijke planning en control cyclus onder het vergrootglas van het ervaringsdiscours gelegd. Met behulp van Afrikaans filosofische inzichten, is een alternatief geformuleerd. We noemen het resultaat de Afstemmings- en BesluitvormingsCyclus op Impact; de ABC-i. Dit alternatief verknoopt de reis van de persoon/cliënt/patiënt + de reis van de waardecreatie + de reis van het geld.
Het tweede essay verkent de grenzen van het handelen van (medische) experts en overheden in geval van chronische vermoeidheid en obesitas. Bij chroniciteit weet de dokter niets meer te doen dan pappen en nathouden, door low profile de behandeling van de acute fase te continueren. We pleiten ervoor dat de dokter en overheden overgewicht als gewichtigheid teruggeeft aan de eigenaar die zich niet wil schikken in goedbedoelde leefstijladviezen. En dat de behandelde, pijnloze, acuut verlamde arm aan de persoon terug wordt gegeven als lamme arm. En dat de kwalificering 'voltooid' als laatste (vol) versiersel (tooi) van het leven weer in handen van het persoonlijke leven komt.
In dit boek speelt het ervaringsvertoog een prominente en beslissende rol.


ISBN
9789402178500
Pagina's
152
Verschenen
NUR
800
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Management en Economie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren