Boekhandel Douwes Den Haag

De Priorij van Christaller

Berthoo Lammers

De Priorij van Christaller

De Priorij van Christaller

De Priorij van Christaller

 

Aan het einde van de vorige eeuw - in 1995 - maakte het gemeentebestuur van Noordoostpolder de eerste plannen bekend om haar centrum - De Deel in Emmeloord - te herontwikkelen. Tegen de wil van burgers en ondernemers in koos men voor een nieuw winkelcentrum met ondergrondse en bovengrondse parkeerplaatsen.Leverbaar

€ 25,66

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving De Priorij van Christaller

Aan het einde van de vorige eeuw - in 1995 - maakte het gemeentebestuur van Noordoostpolder de eerste plannen bekend om haar centrum - De Deel in Emmeloord - te herontwikkelen. Tegen de wil van burgers en ondernemers in koos men voor een nieuw winkelcentrum met ondergrondse en bovengrondse parkeerplaatsen. De historische aanblik en oorspronkelijk bedoelde identiteit van De Deel zou daarmee voorgoed verdwijnen. Ook de karakteristieke Poldertoren moest worden verbouwd. Als de coalitiepartijen onder aanvoering van het CDA en de PvdA in 2006 een motie aannemen, staat niets meer in de weg om die plannen ten uitvoer te brengen.

Maar niet iedereen had belang bij deze megalomane plannen. Een illuster genootschap deed er alles aan om deze plannen te verhinderen. Zij zijn daar tot op heden voortreffelijk in geslaagd. In 2016 is na ruim tien jaar plannenmakerij en het torpederen van allerlei initiatieven al meer dan 20 miljoen euro gemeenschapsgeld verloren gegaan zonder dat er ook maar een steen op De Deel is verplaatst. Hoe is dat mogelijk? Wie beschermt de Poldertoren en De Deel?
Politici en ondernemers met dubbele agendas koesteren een gezamenlijk geheim.


ISBN
9789402180152
Pagina's
411
Verschenen
NUR
332
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Thriller