Boekhandel Douwes Den Haag

Louise, vrouw in verzet.

Lida Sanders

Louise, vrouw in verzet.

Louise, vrouw in verzet.

Louise, vrouw in verzet.

 

Deze verzetsroman is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis. Louise Chambon, Ardèche 1891, trouwde in Parijs met de Zaankanter Henk Ero. Ze droomden van een toekomst in de Franse hoofdstad, tot de Eerste Wereldoorlog uitbrak.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 17,51

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Louise, vrouw in verzet.

Deze verzetsroman is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis. Louise Chambon, Ardèche 1891, trouwde in Parijs met de Zaankanter Henk Ero.
Ze droomden van een toekomst in de Franse hoofdstad, tot de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Ze waren genoodzaakt te vluchten en zochten hun toevlucht in de Zaanstreek. In Koog aan de Zaan begonnen zij het bloeiende horecabedrijf De Waakzaamheid. Zij kregen drie kinderen.
Direct na de inval van de Duitse bezetter in 1940, sloot Henk Ero zich aan bij een van de eerste verzetsgroepen. De Waakzaamheid werd een centrum van lokaal verzet. Maar de groep werd verraden en in het voorjaar van 1941 volgde de arrestatie van Henk.
Louise moest vanaf toen haar eigen keuzes maken. Uit liefde voor haar naasten koos zij voor zelfopoffering.
Henk en Louise Ero maakten deel uit van de landelijk bekende Stijkelgroep. Na de gevangenschap in het Oranjehotel werd de groep naar Berlijn overgebracht. Daar volgde veroordeling en terechtstelling. Dit pakkende verhaal is gebaseerd op historische bronnen, zoals brieven en oorlogsarchieven. Maar ook op de indrukwekkende getuigenissen van medegevangenen uit het Oranjehotel en Ravensbrück..


ISBN
9789402190762
Pagina's
162
Verschenen
NUR
681
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Historische biografieën
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren