Boekhandel Douwes Den Haag

Hoe bestaat het

Dingen en hun verandering

Bart Nooteboom

Hoe bestaat het

Hoe bestaat het

Dingen en hun verandering

Hoe bestaat het

 

Waaruit bestaat een object? Een object heeft een interne structuur en externe relaties met andere objecten. De nadruk van het boek ligt op verandering: hoe een object zich ontwikkelt. Een object is meer een proces dan een vast ding.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 18,50

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Hoe bestaat het

Waaruit bestaat een object? Een object heeft een interne structuur en externe relaties met andere objecten. De nadruk van het boek ligt op verandering: hoe een object zich ontwikkelt. Een object is meer een proces dan een vast ding. Een object heeft een potentieel zich te manifesteren in zijn omgeving, in relaties, en daar effect op te hebben en effecten ervan te ondergaan. De vraag is ook hoe iets nieuws kan ontstaan uit iets bestaands. Voor de interactie tussen objecten wordt een meervoudige causaliteit gehanteerd.
Hoe kan men een object kennen, en hoe betrouwbaar is die kennis? Gedachten ontstaan in handeling in de wereld en dragen die daardoor voor een deel in zich. Het vermogen gedachten te ontwikkelen is deels ontstaan in de evolutie van de mens en om te overleven moest het in zekere mate realistisch zijn.
Het boek is interdisciplinair, maakt gebruik van inzichten uit verschillende takken van de filosofie en uit de economie, sociologie, ontwikkelingspsychologie, biologie, cognitiewetenschap, en taalkunde. Er wordt echter niet of nauwelijks kennis van die disciplines verondersteld. De analyse wordt toegepast op evolutie, economie, ontdekking en taal.


ISBN
9789402195637
Pagina's
76
Verschenen
NUR
900
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Geografie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren