Boekhandel Douwes Den Haag

Nirwana

Tommy Wieringa

Nirwana

Nirwana

Nirwana

 

'Allesverwoestend laait het vuur op uit Tommy Wieringa's verpletterende roman Nirwana.' De Morgen‘Met Nirwana toont Wieringa eens te meer zijn verbluffende meesterschap.’ HP/De TijdDe geschiedenis van een grootvader bepaalt het heden van een kleinzoon.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 35,00


Beschrijving Nirwana

'Allesverwoestend laait het vuur op uit Tommy Wieringa's verpletterende roman Nirwana.' De Morgen

‘Met Nirwana toont Wieringa eens te meer zijn verbluffende meesterschap.’ HP/De Tijd

De geschiedenis van een grootvader bepaalt het heden van een kleinzoon. Samen vertellen ze het verhaal van een eeuw waarin het wereldvuur oplaaide als nooit tevoren.

Gevierd kunstenaar Hugo Adema stamt uit een roemruchte familie die al decennia haar stempel op de moderne tijd drukt. Zijn grootvader Willem Adema stichtte zijn offshore-imperium na een dubieuze rol in de Tweede Wereldoorlog: aanvankelijk vecht hij aan Duitse zijde aan het oostfront, maar halverwege de oorlog sluit hij zich aan bij het verzet. Wie is die man die sommigen vereren als een held en anderen beschouwen als een geslepen opportunist?

Terwijl zijn tweelingbroer aan het hoofd van het familiebedrijf het grootste schip ter wereld laat bouwen, raakt Hugo’s eigen leven in een impasse als zijn grote liefde hem verlaat. Hij keert terug naar het landgoed waar hij is opgegroeid om weer te schilderen en het verleden van zijn inmiddels honderdjarige grootvader te onderzoeken. Wanneer zijn vroegere gouvernante overlijdt duiken in haar huis de verloren gewaande dagboeken van Willem Adema op, die een ontstellend licht werpen op diens oorlogsjaren. Is dit het moment om de geschiedenis recht te doen?

Nirwana is een wervelend epos over een familie die generatie na generatie de verovering van de aarde najaagt, ook wanneer blijkt dat het vuur een goede knecht is, maar een slechte meester.


ISBN
9789403132877
Pagina's
464
Verschenen
NUR
301
Druk
7
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

Romans