Boekhandel Douwes Den Haag

VAN RHYTHM & BLUES TOT DRUM & BASS

Een muziekgeschiedenis van de twintigste eeuw

Gert Keunen

VAN RHYTHM & BLUES TOT DRUM & BASS

VAN RHYTHM & BLUES TOT DRUM & BASS

Een muziekgeschiedenis van de twintigste eeuw

VAN RHYTHM & BLUES TOT DRUM & BASS

 

Dit boek vertelt het fascinerende verhaal van een even rijk als complex fenomeen: popmuziek, in de ruime zin van het woord. In deze herziene versie van zijn bestseller 'Een eeuw popmuziek' gaat muziekexpert Gert Keunen op zoek naar de bronnen van de popmuziek en de enorme rijkdom aan genres en stijlen die daaruit voortgesproten is.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,90


Beschrijving VAN RHYTHM & BLUES TOT DRUM & BASS

Dit boek vertelt het fascinerende verhaal van een even rijk als complex fenomeen: popmuziek, in de ruime zin van het woord. In deze herziene versie van zijn bestseller 'Een eeuw popmuziek' gaat muziekexpert Gert Keunen op zoek naar de bronnen van de popmuziek en de enorme rijkdom aan genres en stijlen die daaruit voortgesproten is.

Crooners en jazz, blues en rock-‘n-roll, beat en folk, psychedelische en symfonische rock, glamrock en gitaarrock, punk en new wave, hardrock en metal, soul en funk, reggae en hiphop, house en techno, ambient en drum ‘n bass: het boek laat zien hoe muziekgenres ontstaan en evolueren, met een nadruk op de tweede helft van de twintigste eeuw.

'Van rhythm & blues tot drum & bass' neemt de lezer mee op een ontdekkingsreis vol iconische muzikanten, maar ook met obscure stijlen. De lange geschiedenis van popmuziek is er een van actie en reactie, van muzikanten die de genreregels volgen of er net mee willen breken, van de eeuwige spanning tussen mainstream en underground. Maar telkens gaat het om evenveel definities van goede muziek.


ISBN
9789403673622
Pagina's
484
Verschenen
NUR
660
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Mijnbestseller.nl