Boekhandel Douwes Den Haag

Duwen en Slepen op de Zaan

Peter J. Brom

Duwen en Slepen op de Zaan

Duwen en Slepen op de Zaan

Duwen en Slepen op de Zaan

 

Dit boek gaat over de duw- en sleepboten die de rivier de Zaan bevaren. Dat bleken er veel meer te zijn dan ik had verwacht. De Zaan is een druk bevaren rivier. Jaarlijks komen in de Zaanstreek ruim 18.000 schepen.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 31,00


Beschrijving Duwen en Slepen op de Zaan

Dit boek gaat over de duw- en sleepboten die de rivier de Zaan bevaren. Dat bleken er veel meer te zijn dan ik had verwacht. De Zaan is een druk bevaren rivier. Jaarlijks komen in de Zaanstreek ruim 18.000 schepen. Hiervan varen er 16.000 verder de Zaan op door de Wilhelminasluis. Naast de beroepsvaart wordt de Zaan ook bevaren door sleepboten van liefhebbers. In dit boek zijn zo’n 125 duw- en sleepboten opgenomen, waarbij van elk schip een korte beschrijving is toegevoegd, voor zover beschikbaar. Correcties en/of aanvullingen zijn welkom op de Facebook-pagina Duwen en Slepen op de Zaan. Naast dit boek zal ik regelmatig extra foto’s en updates publiceren op deze Facebook-pagina.

Peter J. Brom (1953) is geboren in Amsterdam. Als jonge man raakte hij gefascineerd door de vele sleepboten in Nederland. Sindsdien volgt hij de sleepvaartbranche en schreef daarover onder meer in het voormalig maandblad Lekko.


ISBN
9789403724881
Pagina's
147
Verschenen
NUR
800
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Mijnbestseller.nl

Management en Economie