Boekhandel Douwes Den Haag

Over morgen

Pieter Marechal & Rik Torfs

Over morgen

Over morgen

Over morgen

 

Declinisten vrezen dat de wereld om zeep is. Ecofundamentalisten wenden de klimaatcrisis aan om een vervreemdende levenswijze op te leggen. Populisten en collectivisten beweren dat een ideale wereld mogelijk is als we onze vrijheden opgeven voor hun plannen.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 20,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Over morgen

Declinisten vrezen dat de wereld om zeep is. Ecofundamentalisten wenden de klimaatcrisis aan om een vervreemdende levenswijze op te leggen. Populisten en collectivisten beweren dat een ideale wereld mogelijk is als we onze vrijheden opgeven voor hun plannen.

Allemaal doodlopende paden. Er is behoefte aan een nieuwe denkpiste.

We moeten het debat op een andere manier voeren, meer zelfs, we moeten het debat eindelijk ├ęcht voeren. Daaruit kan een diepmenselijk toekomstbeeld voortvloeien, het Rijnlandmodel nieuwe stijl. En een nieuw midden. Geen middenweg gekneld tussen het pad van extreemlinks en extreemrechts, maar een plein waarop verschillende wegen uitmonden zonder dat het iemands eindbestemming hoeft te zijn.

Bent u het versteende debat van gelijkhebbers van links en rechts beu? Voelt u ook de noodzaak aan van een pragmatische
politiek, wars van extremisme en populisme? Zoekt u ook naar oplossingen voor de uitdagingen waar
onze samenleving voor staat? Met Over Morgen bieden Rik Torfs en Pieter Marechal u een verfrissend manifest voor de toekomst.

RIK TORFS (1956) is hoogleraar aan de KU Leuven en een gezaghebbend mediafiguur. Hij was rector van de Leuvense universiteit (2013-2017) en christendemocratisch senator (2010-2013).

PIETER MARECHAL (1982) is docent aan de Economische Hogeschool Tilburg, historicus en schepen in Brugge. Hij was tussen 2009 en 2012 nationaal jongerenvoorzitter van CD&V.


ISBN
9789460019760
Pagina's
196
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Vrijdag

Mens en Maatschappij