Boekhandel Douwes Den Haag

Uit het leven van dominee Spurgeon

Prins der predikers

Trijntje Zegers-Venema

Uit het leven van dominee Spurgeon

Uit het leven van dominee Spurgeon

Prins der predikers

Uit het leven van dominee Spurgeon

 

Uit het leven van dominee Spurgeon, De prins der predikers (1834-1891), Trijntje Zegers-Venema Charles Spurgeon werd geboren op 19 juni 1834 te Kelvedon in Engeland. Zowel zijn vader als zijn opa waren predikant.


Nog te verschijnen

€ 16,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Uit het leven van dominee Spurgeon

Uit het leven van dominee Spurgeon, De prins der predikers (1834-1891), Trijntje Zegers-Venema


Charles Spurgeon werd geboren op 19 juni 1834 te Kelvedon in Engeland. Zowel zijn vader als zijn opa waren predikant. Op 16-jarige leeftijd liet Spurgeon zich door onderdompeling in een rivier dopen. Hij werd baptist. In 1853 (Spurgeon is dan bijna 20 jaar) neemt hij een beroep aan naar Londen. Spurgeon kon uitstekend en boeiend preken. Elke zondag zaten duizenden mensen onder zijn gehoor. Al spoedig was de bestaande kerk te klein en moest worden uitgeweken naar de Metropolitan Tabernacle. De gemeente was destijds de grootste ter wereld. Een groot aantal van zijn preken werd in de week nadat ze waren uitgesproken gedrukt. Later werden ze ook vertaald en in verscheidene talen over de hele wereld verspreid. Spurgeon stichtte diverse weeshuizen. Zo sterk was zijn drang om het Evangelie te brengen dat hij ook een predikantenopleiding oprichtte. Spurgeon die aan het eind van zijn leven een slechte gezondheid had en daarom vaak in Zuid-Frankrijk verbleef, overleed daar op 57-jarige leeftijd.


Dit historische jeugdboek beschrijft de levensloop van Charles Spurgeon op boeiende wijze. Het is ook een aanrader voor allen die meer over deze bekende en geliefde prediker willen weten.


ISBN
9789461152169
Pagina's
160
Verschenen
NUR
212
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij De Ramshoorn

Geschiedenis (< 12 jaar)