Boekhandel Douwes Den Haag

Redelijkheid

Liber Amicorum Johan Stuy

Redelijkheid

Redelijkheid

Liber Amicorum Johan Stuy

Redelijkheid

 

Dit boek is een liber amicorum, een vriendenboek. Het boek werd samengesteld ter gelegenheid van het emeritaat van Johan Stuy die hoogleraar was aan de opleiding Wijsbegeerte & Moraalwetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel.


Nog te verschijnen

€ 30,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Redelijkheid

Dit boek is een liber amicorum, een vriendenboek. Het boek werd samengesteld ter gelegenheid van het emeritaat van Johan Stuy die hoogleraar was aan de opleiding Wijsbegeerte & Moraalwetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel. Johan Stuy doceerde vakken over ethiek en toegepaste ethiek en bekleedde diverse bestuursfuncties. Hij heeft zich gedurende zijn loopbaan in de eerste plaats als bio-ethicus geprofileerd. Dit verhult echter zijn ruime belangstelling voor en kennis van andere domeinen in de filosofie, alsook van talloze auteurs die hij in zijn colleges behandelde. De inhoudsopgave van dit boek kan dan ook als symbolisch worden gezien voor deze veelzijdigheid. Tien collega’s en vrienden hebben een bijdrage voor dit boek geschreven over een thema dat raakt aan de interesses van de gevierde emeritus. De titel Redelijkheid deelt een gezamenlijke bekommernis in tijden van verregaande polarisering.

De reeks Humanismen wil het denken over de hedendaagse condition humaine op een prikkelende en eigenzinnige manier stimuleren. Het begrip humanisme krijgt hier een zeer ruime omschrijving: respect voor diversiteit en pluraliteit van de mens en voor de manier waarop individuen en groepen zoeken naar identiteit en zingeving.


ISBN
9789461174246
Pagina's
316
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
VUBPRESS

Filosofie