Boekhandel Douwes Den Haag

Nistisima

traditioneel vegan uit de Mediterranée & omstreken

Georgina Hayden

Nistisima

Nistisima

traditioneel vegan uit de Mediterranée & omstreken

Nistisima

 

Traditioneel vegan uit de Mediterranée & omstreken Vegan is de trend ontstegen en een blijvend fenomeen in onze westerse maatschappij. Minder bekend is dat vanuit de mediterrane orthodoxie al eeuwenlang in de vele vastenperiodes (200 dagen per jaar in totaal!) alleen plantaardige gerechten werden genuttigd.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 30,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Nistisima

Traditioneel vegan uit de Mediterranée & omstreken

Vegan is de trend ontstegen en een blijvend fenomeen in onze westerse maatschappij. Minder bekend is dat vanuit de mediterrane orthodoxie al eeuwenlang in de vele vastenperiodes (200 dagen per jaar in totaal!) alleen plantaardige gerechten werden genuttigd. Ontdek al deze heerlijkheden met 'Nistisima', een boek mediterrane vegan gerechten vanuit eeuwenoude tradities.

Proef de plantaardige heerlijkheden uit landen als Cyprus, Griekenland, Libanon en Jordanië: gegrilde roodlof met granaatappel, orzo en walnoten of een venkelsla met peer en amandelen. Stoofschotels met peulvruchten en granen als 'maghmour' (kikkererwten met aubergine, tomaat en gedroogde munt) of 'spanakoriz', rokerige citroenrijst met spinazie en tomaat. Of maak 'lagana', het traditionele sesambrood op Schone Maandag, de eerste dag van de veertig dagen vasten voor Pasen, in Griekenland.

Van salades, dips en pickles, rijke groentegerechten en gerechten op basis van peulvruchten, pasta en rijst tot en met zoete heerlijkheden, traditionele broden en geconserveerde eetwaar als dadel-kardemomboter, ingelegde walnoten, drankjes en meer. Met de authentieke en traditionele vegan recepten uit de oost-mediterrane keuken breid je je vegan repertoire aanzienlijk uit.


ISBN
9789461432711
Pagina's
304
Verschenen
NUR
442
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Good Cook B.V.

Keuken per land en streek