Boekhandel Douwes Den Haag

Ontworteld

Plotseling ben ik een kind uit twee culturen

Angelique de Vogel & Daniëla Postma & Claudia Postma

Ontworteld

Ontworteld

Plotseling ben ik een kind uit twee culturen

Ontworteld

 

Als Angelique 46 jaar is, ontdekt ze dat de vader die haar heeft opgevoed niet haar biologische vader is én dat zij gedeeltelijk van Turkse komaf is. Een verwarrende periode breekt aan. Alles wat ze over zichzelf dacht te weten, komt letterlijk in een ander licht te staan.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,95


Beschrijving Ontworteld

Als Angelique 46 jaar is, ontdekt ze dat de vader die haar heeft opgevoed niet haar biologische vader is én dat zij gedeeltelijk van Turkse komaf is. Een verwarrende periode breekt aan. Alles wat ze over zichzelf dacht te weten, komt letterlijk in een ander licht te staan. Plotseling wordt ze een ‘kind van twee culturen’.

In het boek ‘Ontworteld’ beschrijft Angelique het proces dat door deze ontdekking in gang wordt gezet: zowel de innerlijke reis die ze maakt als de zoektocht naar haar Turkse vader. Dat laatste lijkt zoeken naar een speld in een hooiberg. Het televisieprogramma Spoorloos dat Angelique helpt, geeft het na ruim een jaar dan ook op.

Dankzij haar volharding – en allerlei hulptroepen uit de meest onverwachte hoeken – komt Angelique uiteindelijk toch haar familie in Turkije op het spoor. En dan wordt de grote vraag: zit daar wel iemand op haar bestaan te wachten? De voortdurende onzekerheid slingert Angelique heen en weer tussen vechtlust en verdriet. Ze kan niet anders dan doorgaan tot ze gevonden heeft wat ze zocht. Intussen komt de relatie met haar Nederlandse ouders onder druk te staan. Iedereen wil er net als vroeger gewoon voor elkaar zijn, maar alle gezinsleden hebben opeens zo veel te verwerken dat dat niet altijd lukt. Gelukkig is de liefde uiteindelijk sterker dan alle onmacht.

Angelique schreef dit boek niet alleen om ruimte te creëren voor een nieuw hoofdstuk in haar leven. Ze hoopt ook dat vele anderen zich in haar verhaal kunnen herkennen en zich gesteund zullen voelen: ‘Ieder kind heeft het recht te weten wie hij of zij is. Als je je afkomst kent, geeft dat je de kans om jezelf nog beter te begrijpen.’

OVER DE AUTEUR | Angelique de Vogel werkte jarenlang in diverse management- en directiefuncties. Haar talent en toewijding hebben geleid tot erkenning, waaronder de nominatie voor de Dutch IT Channel Award in 2021 voor haar werk als Vice President Sales. Ze is vertrouwenspersoon voor mensen uit het bedrijfsleven, mentor voor vrouwen vanuit het Women Visibilityprogramma en lid van SER Topvrouwen.


ISBN
9789462473386
Pagina's
256
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Angelique de Vogel

Literaire non-fictie