Boekhandel Douwes Den Haag

Het Grote Kaartenboek

Vijf eeuwen cartografie

Het Grote Kaartenboek

Het Grote Kaartenboek

Vijf eeuwen cartografie

Het Grote Kaartenboek

 

Kaarten. We kunnen er naar blijven kijken. Van visuele kunstwerken tot weerspiegelingen van de tijdgeest. Kaarten werden en worden gebruikt bij de uitvoering van belangrijke (overheids)taken. Kaarten vertellen verhalen en geven een beeld van, soms reeds verdwenen, gebieden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 49,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Het Grote Kaartenboek

Kaarten. We kunnen er naar blijven kijken. Van visuele kunstwerken tot weerspiegelingen van de tijdgeest. Kaarten werden en worden gebruikt bij de uitvoering van belangrijke (overheids)taken. Kaarten vertellen verhalen en geven een beeld van, soms reeds verdwenen, gebieden. Met zeker 300.000 kaarten en tekeningen is het Nationaal Archief een ware schatkamer voor historisch onderzoek. Collectiespecialist cartografie Ron Guleij van het Nationaal Archief neemt een duik in de collectie en toont in Het Grote Kaartenboek de mooiste en meest iconische kaarten. Rondom zes thema’s plaatst Guleij unieke kaarten in chronologische volgorde in hun historische context.
Daarnaast laten acht gastauteurs, specialisten binnen het thema, hun licht schijnen op de collectie van het Nationaal Archief. Het boek bevat ook een overzicht van de meer dan 110 afzonderlijke kaartenarchieven met de verschillende kruisverbanden om ook zelf op onderzoek uit te gaan. Het boek biedt bovendien een terugblik op ruim 150 jaar kaartbeheer. Laat u meevoeren in Het Grote Kaartenboek door de verhalen achter de kaarten, die deuren openen naar bijzondere episodes uit de geschiedenis. Een prachtig boek voor de liefhebber van cartografie en eenieder met belangstelling voor historische verhalen.


ISBN
9789462584815
Pagina's
384
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS

Geschiedenis