Boekhandel Douwes Den Haag

De aanval op het middenveld

De aanval op het middenveld

Sarah Scheepers & Jan Naert & Pascal Debruyne

De aanval op het middenveld

De aanval op het middenveld

De aanval op het middenveld

De aanval op het middenveld

 

Eerst was er de stofkam. Toen kwam de kaasschaaf. En nu kiest de Vlaamse regering voor de botte bijl. Ze schaft af, kort in en legt aan de ketting. Rode draad doorheen die nieuwe marsrichting: revanchisme, het uitbouwen van een wraaklustige politiek.


Niet leverbaar

€ 18,50

Niet leverbaar


Beschrijving De aanval op het middenveld

Eerst was er de stofkam. Toen kwam de kaasschaaf. En nu kiest de Vlaamse regering voor de botte bijl. Ze schaft af, kort in en legt aan de ketting. Rode draad doorheen die nieuwe marsrichting: revanchisme, het uitbouwen van een wraaklustige politiek. Dat gaat verder dan afrekenen met minderheden en afbreken van het middenveld. Het autoritaire staatsproject is terug, met een beleid dat afrekent met opgebouwde rechten, denkkaders en sociale praktijken van de voorbije decennia. Wat heet: back with a vengeance.

In wat voor samenleving willen we leven? Hoe willen we die inrichten? Laten we winst voorgaan op waarde of omgekeerd? Dit boek is een oproep: neem wat er op dit moment aan het gebeuren is zeer ernstig. Want het hart van de samenleving, het sociale weefsel, verliest zijn zuurstof en het is geweten dat je zonder zuurstof stikt


ISBN
9789462672048
Pagina's
160
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Epo, Uitgeverij

Mens en Maatschappij