Boekhandel Douwes Den Haag

De duinen der gefusilleerden

Maurice Thysen

De duinen der gefusilleerden

De duinen der gefusilleerden

De duinen der gefusilleerden

 

Het gemeentebos van Hechtel, in een uithoek van het Militair Kamp van Beverlo, het grootste militaire domein van België. Tussen 1942 en 1944 begroeven de Duitse bezetters hier 203 nazislachtoffers.


Tijdelijk niet leverbaar

€ 29,90

Bezorgen: Zodra weer op voorraad


Beschrijving De duinen der gefusilleerden

Het gemeentebos van Hechtel, in een uithoek van het Militair Kamp van Beverlo, het grootste militaire domein van België. Tussen 1942 en 1944 begroeven de Duitse bezetters hier 203 nazislachtoffers. ‘De duinen der gefusilleerden’, zo wordt deze site later genoemd. Dat is niks overdreven, want de meesten van de 203 zijn weerstanders die voor het vuurpeloton aan hun einde komen. Om te vermijden dat het gemeentebos uitgroeit tot een bedevaartsoord houden de Duitsers alles geheim, ook voor de familieleden van de geëxecuteerde weerstanders. Een paaltje met een nummer: meer stellen de graven niet voor.
In dit boek reconstrueert Maurice Thysen deze donkere episode uit onze geschiedenis. Wie waren de stakkers die de kogel kregen? Waarom hebben de nazi’s hen vermoord? Een verhaal over verzet, moed en opoffering maar ook over collaboratie en verraad.


ISBN
9789462672727
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Mammoet

Geschiedenis