Boekhandel Douwes Den Haag

Merkstenen

Jos Bouckaert

Merkstenen

Merkstenen

Merkstenen

 

Het ontstaan van de ondernemende onderzoeksuniversiteit in België


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 45,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Merkstenen

In de universitaire wereld staat kennis centraal. Die wordt doorgegeven, maar ook in vraag gesteld. Dankzij creatief wetenschappelijk onderzoek verleggen kennisgrenzen zich voortdurend. De impact van de academische wereld op maatschappelijke domeinen zoals de technologie, de industrie, de economie en de medische sector kan niet overschat worden. Om deze belangrijke maatschappelijke functie te blijven vervullen, heeft de moderne universiteit zich ontpopt tot een dynamische en ondernemende instelling.

Vertrekkend vanuit zijn persoonlijke ervaring en kennis van het innovatielandschap in België heeft Jos Bouckaert de ontwikkeling van de ondernemende onderzoeksuniversiteit beschreven. Elke fase is opgevat als merksteen, een cruciale stap in een groter verhaal.

In dit lijvige werk schetst Bouckaert hoe in de tweede helft van de 20e eeuw een unieke constellatie van politici, rectoren, ondernemers, filantropen en vooral wetenschappers de basis legde van de huidige kenniseconomie in België.

Met de postume uitgave van dit levenswerk brengen collega’s en vrienden hulde aan Jos Bouckaert.


ISBN
9789462702691
Pagina's
600
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Universitaire Pers Leuven

Geschiedenis