Boekhandel Douwes Den Haag

Op zoek naar Utopia

Jan Van der Stock

Op zoek naar Utopia

Op zoek naar Utopia

Op zoek naar Utopia

 

In 2016 is het 500 jaar geleden dat de Engelse humanist en staatsman Thomas More in Leuven zijn wereldberoemde boek 'Utopia' publiceerde. 'Een gouden boekje, niet minder heilzaam dan grappig, over de ideale republiek en over het nieuwe eiland Utopia', zo luidt de ondertitel.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 61,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Op zoek naar Utopia

In 2016 is het 500 jaar geleden dat de Engelse humanist en staatsman Thomas More in Leuven zijn wereldberoemde boek 'Utopia' publiceerde. 'Een gouden boekje, niet minder heilzaam dan grappig, over de ideale republiek en over het nieuwe eiland Utopia', zo luidt de ondertitel. Thomas More schreef het uit frustratie omdat in Engeland corruptie en wanbeleid welig tierden. Zijn antwoord was het denkbeeldige eiland Utopia, waar geluk en rechtvaardigheid hoogtij vierden. Utopia was een maakbare maatschappij, wat in de door de Kerk gedomineerde samenleving insloeg als een bom. Het boek 'Utopia' was een mijlpaal, een nieuw tijdperk voor het Europese denken. Centraal staat de eeuwenoude droom van menselijk geluk en de zoektocht naar een betere wereld. Een zoektocht naar kennis, rijkdom en macht: een bijna onuitputtelijke inspiratiebron voor kunstenaars en wetenschappers in de vijftiende en zestiende eeuw.

In 'Op zoek naar Utopia' maakt de lezer kennis met de wereld
van More en zijn vrienden, met de idealen en droombeelden die toen door de hoofden van kunstenaars speelden, met het verlangen naar verre horizonten en met het web van nieuwe wetenschap dat geduldig over de werkelijkheid heen werd geweven. Schitterende werken van 15e- en 16e-eeuwse topkunstenaars als Quinten Metsijs, Hans Holbein, Jan Gossaert en Albrecht Dürer worden samengebracht in een spannend en intrigerend verhaal. Ze tonen op onnavolgbare wijze de grenzeloze verbeelding van een ideale wereld.


ISBN
9789462984066
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam University Press

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren