Boekhandel Douwes Den Haag

Tastenderwijs

Twaalf jonge filosofen op zoek naar verdieping

Gabriël van den Brink & Bram Verhulst & Arthur Kok

Tastenderwijs

Tastenderwijs

Twaalf jonge filosofen op zoek naar verdieping

Tastenderwijs

 

Twaalf jonge filosofen verkennen complexe vraagstukken. Ze bieden geen kant-en-klare antwoorden, maar stellen vragen, met focus op drie thema's: menselijke geest, klimaat en maatschappij.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 19,90


Beschrijving Tastenderwijs

Wat vraagt het om te leven in tijden zo turbulent als de onze? Wereldwijd verkeren samenlevingen in crisisstemming over problemen die zich op mondiale schaal voordoen. Klimaatverandering is hier maar een enkel belangrijk voorbeeld van. De aanwas van de problemen gaat gepaard met een stortvloed aan mogelijke oplossingen. De ideeën over welke daarvan de beste zijn, lopen sterk uiteen. Wat nu? Die ogenschijnlijk simpele vraag is zo ingewikkeld geworden dat zij ons volkomen machteloos kan laten voelen.

In deze bundel zoeken twaalf jonge filosofen de confrontatie met die complexiteit. Ze willen niet de zoveelste mogelijke oplossing voor onze problemen aandragen, maar laten de vraag bewust als vraag staan. De zoektocht naar antwoorden is namelijk niet altijd gebaat bij directe, concrete en heldere oplossingen, maar begint met aftasten. In hun bezinning op wat de tijd nu precies van ons vraagt, zoeken de auteurs tastenderwijs naar verdieping, verbreding en verband in drie grote actuele thema’s: de mens en diens geestelijk leven, mens en klimaat, en mens en maatschappij.

Deze bundel verschijnt in de reeks Annalen van het Thijmgenootschap, Jaargang 111, aflevering 2.


ISBN
9789463014540
Pagina's
256
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Eburon

Filosofie