Boekhandel Douwes Den Haag

Sisi, Leven en dood van Elisabeth GLB

gROOTLETTERBOEK

Martin Ros

Sisi, Leven en dood van Elisabeth GLB

Sisi, Leven en dood van Elisabeth GLB

gROOTLETTERBOEK

Sisi, Leven en dood van Elisabeth GLB

 

Keizerin Elisabeth, beter bekend als Sisi, spreekt tot de dag van vandaag tot de verbeelding van miljoenen mensen. Haar dramatische leven tekende zich door haar huwelijk met keizer Franz-Joseph en door de zelfmoord van haar zoon Rudolf bij het jachtslot Mayerling, waarover Martin Ros, een groot kenner van de Habsburgse geschiedenis, reeds eerder publiceerde.


Nog te verschijnen

€ 44,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Sisi, Leven en dood van Elisabeth GLB

Keizerin Elisabeth, beter bekend als Sisi, spreekt tot de dag van vandaag tot de verbeelding van miljoenen mensen. Haar dramatische leven tekende zich door haar huwelijk met keizer Franz-Joseph en door de zelfmoord van haar zoon Rudolf bij het jachtslot Mayerling, waarover Martin Ros, een groot kenner van de Habsburgse geschiedenis, reeds eerder publiceerde. Het is de geschiedenis van een mooie jonge vrouw die verwikkeld raakt in de revolutionaire omwentelingen van haar tijd. Wat was haar rol in dit geheel? Martin Ros komt met een nieuw beeld van Sisi. Hij zet haar neer als een vrouw met niet alleen oog voor de typische vrouwelijke elementen van het leven, maar ook voor staatszaken en politieke macht. Na het lezen van dit boek, waarvan nu de herziene druk verschijnt en waarvan reeds tienduidenden exemplaren verkocht werden, mag het duidelijk zijn dat de historische visie op Sisi tot nu toe veel te beperkt is geweest. Martin Ros corrigeerde dit beeld met succes.

Martin Ros publiceerde bij Uitgeverij Aspekt meerdere boeken zoals Herinneringen aan mijn rijke roomse jeugd, Bloednacht Mayerling en Een vergeten oorlog, Polen-Rusland 1920.


ISBN
9789463385237
Pagina's
442
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij

Geschiedenis