Boekhandel Douwes Den Haag

Kleine denkoefeningen

Een tweede keuze uit de onuitgegeven essays 1953-1956

Cornelis Verhoeven

Kleine denkoefeningen

Kleine denkoefeningen

Een tweede keuze uit de onuitgegeven essays 1953-1956

Kleine denkoefeningen

 

Samengesteld door Jacques De Visscher en Jean-Pierre Monsieur Met een voorwoord van Wil Derkse Goede muzikanten willen hun instrument beheersen, zoals tekenaars virtuoos met pen of potlood wensen om te gaan.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 19,90

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Kleine denkoefeningen

Samengesteld door Jacques De Visscher en Jean-Pierre Monsieur
Met een voorwoord van Wil Derkse

Goede muzikanten willen hun instrument beheersen, zoals tekenaars virtuoos met pen of potlood wensen om te gaan. Voor de muziek of de tekening die hun dierbaar is, oefenen ze dagelijks. Ze willen hun vaardigheid niet verwaarlozen, tegelijk weten ze best dat het bij dit inoefenen uiteindelijk niet om die vaardigheid op zich gaat, maar omwille van de zaak.

Als denker was Cornelis Verhoeven, in 1979 laureaat van de P.C. Hooftprijs, ook zo’n echte liefhebber. Het ‘schrijvend denken’ was een bezigheid die een groot deel van zijn tijd in beslag nam. In zijn nalatenschap bevindt zich, in een soort intellectueel dagboek, een tweehonderdtal zowel korte als langere denkoefeningen over de meest uiteenlopende thema’s. Zonder hierbij het avontuurlijke te schuwen, onderhield hij de aandacht voor alledaagse dingen zoals een knoop, een hoepelrok, een wolk of een woning. Hij toonde hoe stilstaan bij de dingen onze verwondering en denken kan wekken.


ISBN
9789463403184
Pagina's
160
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF

Filosofie