Boekhandel Douwes Den Haag

Op zoek naar je innerlijk kompas

Een nieuwe gespreksmethode voor moreel beraad

Dick Kleinlugtenbelt

Op zoek naar je innerlijk kompas

Op zoek naar je innerlijk kompas

Een nieuwe gespreksmethode voor moreel beraad

Op zoek naar je innerlijk kompas

 

Moreel beraad heeft de afgelopen twee decennia een enorme vlucht genomen in verschillende sectoren zoals de gezondheidszorg, het onderwijs, defensie, het gevangeniswezen, de politiek, de rechtspraak en de bankwereld.


Nog te verschijnen

€ 22,90

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Op zoek naar je innerlijk kompas

Moreel beraad heeft de afgelopen twee decennia een enorme vlucht genomen in verschillende sectoren zoals de gezondheidszorg, het onderwijs, defensie, het gevangeniswezen, de politiek, de rechtspraak en de bankwereld. Een moreel beraad is een gesprek waarin de deelnemers gezamenlijk een concrete ethische kwestie uit hun werk bespreken. Zij doen dit gestructureerd, aan de hand van een gespreksmethodiek, en met behulp van een gespreksleider. De praktijk leert echter dat deelnemers aan zo’n beraad vaak zijn afgeleid en belemmerd worden door vooroordelen, emoties en verschillende belangen. Ze zijn niet ‘vrij’.

'Op zoek naar je innerlijk kompas' presenteert een nieuwe gespreksmethode voor moreel beraad. Deze methode stimuleert de deelnemers hun eigen ethische handelen te onderzoeken en openhartig te spreken over hun eigen concrete ervaringen, met als doel het vormen van het ethisch kompas.


ISBN
9789463403450
Pagina's
160
Verschijnt
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF

Filosofie