Boekhandel Douwes Den Haag

Het is voorbij

Kierkegaard over leven, sterven en onsterfelijkheid

Andries Visser

Het is voorbij

Het is voorbij

Kierkegaard over leven, sterven en onsterfelijkheid

Het is voorbij

 

In Het is voorbij draait het om vragen rond zogenaamd ‘eenvoudige problemen’, die de kern van het mens-zijn raken.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 28,90

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Het is voorbij

Na 'De mens is geest' en 'Drijfveren' is hier een waardig sluitstuk van een drieluik over het gedachtegoed van Søren Kierkegaard. In 'Het is voorbij' draait het om vragen rond zogenaamd ‘eenvoudige problemen’, die de kern van het mens-zijn raken. Wat is eigenlijk goed leven? Hoe ga je om met het onvermijdelijke einde daarvan? In welke zin is er een verband tussen de kwaliteit van je leven en de manier waarop je de dood tegemoet gaat? Is de dood het einde, of is dat minder zeker dan menigeen zegt te wensen of geneigd is te denken? Wat is onsterfelijkheid, wat zou het kunnen inhouden? Hoe werd Kierkegaard zelf met de dood geconfronteerd?
Vragen die voor iedereen actueel zijn, zeker in een tijd waarin de angst voor de dood alleen maar lijkt toe te nemen, en waarin de gedachte ‘dat je maar eenmaal leeft’ het bestaan onder grote spanning zet.

Andries Visser verdiept zich samen met Lineke Buijs al decennialang in het leven en denken van de Deense filosoof. Veel van zijn werken vertaalden zij, waaronder al zijn ‘opbouwende toespraken’. In dit boek draagt hij opnieuw heel wat onbekend materiaal aan, ook als het gaat om Kierkegaards eigen leven.


ISBN
9789463403498
Pagina's
336
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF

Filosofie