Boekhandel Douwes Den Haag

Politiek in een maalstroom

Over het lot van de representatieve democratie

Sybe Schaap

Politiek in een maalstroom

Politiek in een maalstroom

Over het lot van de representatieve democratie

Politiek in een maalstroom

 

Politiek in een maalstroom is een pleidooi voor terugkeer naar de bron en de oorspronkelijke bedoelingen van het burgerlijk democratische politieke systeem.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,90


Beschrijving Politiek in een maalstroom

Artikel 50 van de Grondwet beschrijft de kern van onze representatieve democratie: het gekozen parlement vertegenwoordigt het gehele Nederlandse volk. Wet en recht gelden voor iedereen op dezelfde manier. De toeslagenaffaire, de milieuproblematiek en de aardbevingsellende laten echter zien dat velen zich niet meer vertegenwoordigd voelen. Ons democratisch bestel lijkt achteloos met zijn burgers om te gaan en het parlement maakt zichzelf machteloos. De democratie raakt ontwricht. Politieke partijen worden de speelbal van een partijelite, het kiesrecht is een passief stemrecht geworden. De politiek is in een beweging terechtgekomen waarin zich autocratische verhoudingen aftekenen.

'Politiek in een maalstroom' analyseert het verval van de representatieve democratie, dat sluipend begon alvorens in een onbeheersbare maalstroom over te gaan. Tot het te moeilijk wordt om het tij te keren.


ISBN
9789463403528
Pagina's
248
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF

Filosofie