Boekhandel Douwes Den Haag

Dossier Dirk

Leven met een NSB-burgemeester

Harry Vogels

Dossier Dirk

Dossier Dirk

Leven met een NSB-burgemeester

Dossier Dirk

 

Henny en Carla, dochters van NSB-burgemeester Dirk Stoutjesdijk van de Noord-Hollandse gemeente Langedijk, beleven als jonge kinderen de Tweede Wereldoorlog heel intens. Hun ouders zijn lid van de NSB en hun vader maakt ook nog eens carrière binnen deze partij.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,50


Beschrijving Dossier Dirk

Henny en Carla, dochters van NSB-burgemeester Dirk Stoutjesdijk van de Noord-Hollandse gemeente Langedijk, beleven als jonge kinderen de Tweede Wereldoorlog heel intens. Hun ouders zijn lid van de NSB en hun vader maakt ook nog eens carrière binnen deze partij. De zussen praten er na de oorlog liever met niemand over. Ze schamen zich.


Na het zien van een documentaire over NSB’ers in Kamp Westerbork neemt Carla contact op met de Stichting Werkgroep Herkenning, een organisatie die hulp biedt aan mensen met foute voorouders. Zij verwijzen haar door naar Harry Vogels, die in 2021 een boek publiceerde over zijn foute familieleden in Wassenaar. Samen besluiten ze dat er een boek moet komen over burgemeester Stoutjesdijk en zijn gezin.


Dossier Dirk geeft niet alleen inzicht in het leven en werk van de familie Stoutjesdijk voor, tijdens en na de oorlog, maar ook over de situatie in Nederland in de aanloop naar de oorlog en over de periode na de bevrijding, toen duizenden NSB’ers werden gestraft.


ISBN
9789463655187
Pagina's
224
Verschenen
NUR
402
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Elikser B.V. Uitgeverij

Waargebeurde verhalen