Boekhandel Douwes Den Haag

Handboek ontwikkelingskunde

Duurzame ontwikkeling van mens en organisatie faciliteren

Adrianne van doorn

Handboek ontwikkelingskunde

Handboek ontwikkelingskunde

Duurzame ontwikkeling van mens en organisatie faciliteren

Handboek ontwikkelingskunde

 

Regie, eigenaarschap, lerende organisatie en werkgeluk: het zijn begrippen die in veel organisaties opduiken. Het belang ervan voor medewerkers lijkt inmiddels onderkend. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk, een organisatie bouwen waar professionals zelf regie kunnen nemen?


Leverbaar

€ 34,90

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving Handboek ontwikkelingskunde

Regie, eigenaarschap, lerende organisatie en werkgeluk: het zijn begrippen die in veel organisaties opduiken. Het belang ervan voor medewerkers lijkt inmiddels onderkend. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk, een organisatie bouwen waar professionals zelf regie kunnen nemen? Wat is er nodig om dit idee om te zetten in de dagelijkse praktijk? Op welke wijze schakel je over van ‘duwen en trekken’ naar ‘faciliteren’?

Het faciliteren van ontwikkeling en leren, vraagt vakmanschap. Bouwen aan een ontwikkelingsgerichte cultuur ligt voor de hand, maar is complex. Welke methoden en technieken zijn er om dit klimaat ook echt gestalte te geven? En wat past het beste binnen een organisatie die ontwikkeling en leren als gewoonte wil omarmen?

Dit boek biedt inzichten en praktische houvast voor een echte cultuuromslag in organisaties. Methoden worden afgewisseld met werkvormen en herkenbare praktijkverhalen. Een behulpzame investering als je inspiratie zoekt om ontwikkeling te faciliteren in je eigen organisatie.

Adrianne van Doorn doceert Ontwikkelingskunde aan het Post Academisch Onderwijs en verzorgt – vanuit haar eigen onderneming – bijscholing voor mensen die het ontwikkelen van professionals begeleiden. Zij richt zich daarbij onder meer op thema’s als regie en eigenaarschap, authenticiteit, vakbekwaamheid en het creëren van lerende organisaties.


ISBN
9789463714402
Pagina's
268
Verschenen
NUR
800
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Gompel & Svacina

Management en Economie