Boekhandel Douwes Den Haag

Uitgeversgeluk

Joost Nijsen

Uitgeversgeluk

Uitgeversgeluk

Uitgeversgeluk

 

Tegen de zomer bestaat Podium vijfentwintig jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum, en bij zijn afscheid van onze uitgeverij schreef Nijsen dit welbespraakte essay over wat hij als de essentie beschouwt van deze 'noble occupation for gentlemen', of is het dat niet meer?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 20,99

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Uitgeversgeluk

Tegen de zomer bestaat Podium vijfentwintig jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum, en bij zijn afscheid van onze uitgeverij schreef Nijsen dit welbespraakte essay over wat hij als de essentie beschouwt van deze 'noble occupation for gentlemen', of is het dat niet meer? Vanuit zijn lange ervaring, en gekruid met sprekende, soms onthullende voorvallen, ontleedt hij de wonderbaarlijke professie van het uitgeven van boeken vanuit de drie dimensies die volgens hem tezamen het '3D' vormen van het uitgeverschap: selectie, bewerking en vermarkting. Als leerboek is dit niet bedoeld, maar het stelt en beantwoordt veel vragen. Hoe vind je auteurs op je pad? Hoe scout je talent en welke rol kunnen
redacteuren en agenten daarin spelen? Als je de auteurs eenmaal 'binnen' hebt: hoe ga je idealiter met ze om, dienend of sturend? Hoe bewerk je hun manuscripten tot boeken die zowel van binnen als van buiten zo volmaakt mogelijk zijn? Wat is de toegevoegde waarde van marketing, en wat heb je uiteindelijk als uitgever niet in de hand?
Uitgeversgeluk: over de rol van geluk ('mazzel') en over het gelukzalige van deze literaire professie als zodanig. Daarbij past ook een blik op veranderingen in de literaire boekenwereld. Hebben uitgevers nog wel een 'missie'? Gaan auteurs niet allengs zichzelf uitgeven en uitgeverijen overbodig maken of blijft het meeste wel bij het oude?


ISBN
9789463811446
Pagina's
144
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Podium

Literaire non-fictie