Boekhandel Douwes Den Haag

De wereld van Etty Hillesum

Een beeldverhaal

Alexandra Nagel

De wereld van Etty Hillesum

De wereld van Etty Hillesum

Een beeldverhaal

De wereld van Etty Hillesum

 

Dit beeldboek biedt alle liefhebbers van Etty Hillesums werk een bijzonder en verrassend inzicht in haar leven, dat van haar vrienden en haar tijd. Een prachtige aanvulling op de dagboeken en brieven.


Niet leverbaar

€ 15,00

Niet leverbaar


Beschrijving De wereld van Etty Hillesum

Etty Hillesum (1914-1943) kende zeer veel mensen. Naast familie had zij een grote kring van vrienden en bekenden. Wie waren dat? Hoe leefden zij? Hoe zagen ze eruit? En welke zichtbare sporen lieten ze na?

De wereld van Etty Hillesum is een uniek beeldboek, waarvoor Alexandra Nagel een schat aan nieuw materiaal heeft verzameld: portretfoto’s, originele fragmenten uit persoonlijke brieven, archiefbeelden, krantenknipsels en verhalen. We zien de handafdruk van Etty, gemaakt en geanalyseerd door Julius Spier. We zien haar studiegenoten, en de mensen die ze leerde kennen in kamp Westerbork. Hoe woonde de familie Wegerif, waar Etty een tijdlang een kamer had? En Liesl en Werner Levie, de vrienden bij wie zij zo vaak logeerde?

De wereld van Etty Hillesum biedt alle liefhebbers van haar werk een bijzonder en verrassend inzicht in Etty’s leven, in dat van haar vrienden en in haar tijd. Daarmee is dit beeldboek een prachtige aanvulling op Etty’s dagboeken en brieven, en op de langverwachte biografie van Judith Koelemeijer, die gelijktijdig verschijnt en Etty in een nieuw licht plaatst.


ISBN
9789463822077
Pagina's
144
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Balans

Geschiedenis