Boekhandel Douwes Den Haag

Operatie Raaf

De dubieuze rol van de Nederlandse staat in de zaak-Poch

Carry Knoops & Geert-Jan Knoops

Operatie Raaf

Operatie Raaf

De dubieuze rol van de Nederlandse staat in de zaak-Poch

Operatie Raaf

 

In deze spannende reconstructie doen Geert-Jan en Carry Knoops verslag van de juridische strijd die zij jarenlang zowel achter de schermen als in de rechtszaal voerden tegen de Nederlandse overheid.


Nog te verschijnen

€ 22,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Operatie Raaf

In september 2009 wordt de Nederlandse piloot Julio Poch met medewerking van de Nederlandse overheid gearresteerd in Valencia. De Argentijnse justitie verdenkt hem ervan dat hij tijdens het Videla-regime aan dodenvluchten heeft deelgenomen.

Als strafpleiters Geert-Jan en Carry Knoops zich met hun Argentijnse collega buigen over de verdediging van Poch, komen zij terecht in een lange en sinistere strijd tegen justitie. Gaandeweg ontdekken zij dat de rol van de Nederlandse overheid een heel andere is geweest dan de lezing die naar buiten werd gebracht: Nederland blijkt achter de schermen een geheime operatie te hebben opgezet om Poch veroordeeld te krijgen. Maar hoe wist Nederland eigenlijk zo zeker dat Poch schuldig was? Waarom deed justitie zoveel moeite om een eigen staatsburger uit te leveren aan het buitenland? Hoe valt dit te rijmen met de Nederlandse rechtsstaat?

In deze uiterst spannende reconstructie doen Geert-Jan en Carry Knoops op indringende wijze verslag van de juridische strijd die zij jarenlang zowel achter de schermen als in de rechtszaal voerden. Zij onthullen hoe uiteindelijk Pochs onschuld werd aangetoond en geven inzicht in de opmerkelijke ommekeer die de zaak in september 2021 kreeg. Helder en overtuigend nemen zij de kwalijke rol van de Nederlandse overheid onder de loep.


ISBN
9789463822138
Pagina's
320
Verschijnt
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Balans

Mens en Maatschappij