Boekhandel Douwes Den Haag

Israël aan de Tiber

Joods leven in het oude Rome

Leonard Rutgers

Israël aan de Tiber

Israël aan de Tiber

Joods leven in het oude Rome

Israël aan de Tiber

 

Leonard Rutgers vertelt het fascinerende verhaal van een migrantengemeenschap die 2000 jaar geleden in Rome in slaagde om te integreren, zonder compromissen te doen aan de eigen, Joodse identiteit.


Nog te verschijnen

€ 24,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Israël aan de Tiber

Roma non basta una vita. Voor Rome is een enkel leven niet genoeg, een mens heeft meer nodig om de Eeuwige Stad met zijn rijke geschiedenis in alle facetten te kunnen doorgronden. Archeoloog Leonard Rutgers kent de stad als geen ander. In dit boek neemt hij de lezer mee onder de grond, op zoek naar een unieke collectie kunstwerken die zelfs ter plekke bijna niemand kent: de Joodse catacomben van Rome.

Rome is bekend vanwege de vroegchristelijke catacomben. Maar ook de Joodse gemeenschap in diaspora legde zijn doden in ondergrondse begraafplaatsen te ruste, niet zelden vergezeld van prachtig versierde grafstenen, sarcofagen, inscripties en grafgiften. Terwijl Rutgers ons door de duistere krochten gidst, vertelt hij aan de hand van vaak ontroerende vondsten het fascinerende verhaal van een migrantengemeenschap die er tweeduizend jaar geleden in slaagde om te integreren in het nieuwe thuisland, zonder compromissen te doen aan de eigen, Joodse identiteit.

Verrijkt met een keur aan nooit eerder gepubliceerde illustraties, afkomstig uit Rutgers’ eigen baanbrekende onderzoek, beleeft de lezer de hele zoektocht naar deze verborgen geschiedenis mee: van onverwachte archeologische ontdekkingen en verwondering over de tijdloze schoonheid van de Romeins-Joodse kunst, tot reflectie over het zelfvertrouwen waarmee men lang geleden de last van het menselijk bestaan een diepere betekenis wist te geven.


ISBN
9789463822282
Pagina's
256
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Balans

Mens en Maatschappij