Boekhandel Douwes Den Haag

De mooiste Bijbelverhalen

van Nico ter Linden gekozen door Rosita Steenbeek

Rosita Steenbeek & Nico ter Linden

De mooiste Bijbelverhalen

De mooiste Bijbelverhalen

van Nico ter Linden gekozen door Rosita Steenbeek

De mooiste Bijbelverhalen

 

Rosita Steenbeek maakte een keuze van Nico ter Lindens hervertellingen, die de veelzijdigheid van de Bijbel en de tijdloze kracht en betekenis ervan onvergetelijk voor het voetlicht brengt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 25,00

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving De mooiste Bijbelverhalen

Predikant Nico ter Linden verwierf grote bekendheid met Het verhaal gaat…, zijn aansprekende, eigentijdse, en bovenal menselijke hervertelling van de Bijbel in zes delen. Als geen ander slaagde hij erin de schatkamer vol prachtige en aansprekende verhalen uit het Oude Testament – een boek met soms duistere, wrede, onbegrijpelijke gebeurtenissen, met mensen die in raadselen spreken, of in onaanvaardbare termen – betekenis te geven voor onze eigen tijd.

Abraham, Jakob, Sara, Isaac, Mozes, Jesaja: wie waren dat ook weer, wat deden ze en wat dachten ze? Waarom offerde Abraham zijn zoon? Hoe verging het Jozef nadat hij terechtkwam in Egypte? Hoe moeten we de gebeurtenissen in Sodom duiden?

Of Maria, Paulus, Maria Magdalena, Judas: waarom volgden ze een man die zei de zoon van God te zijn? Wat is er waar van hun getuigenissen, hoe sterk was hun geloof, wat gebeurde er eigenlijk daar in Jeruzalem?

Schrijfster Rosita Steenbeek, die enkele jaren theologie studeerde, blijkt net als vele anderen gefascineerd door Ter Lindens vertelkunst. Zij maakte een persoonlijke keuze uit zijn schitterende hervertellingen, die de veelzijdigheid van dat oerboek en de tijdloze kracht en betekenis ervan onvergetelijk voor het voetlicht brengt. Een must voor iedereen die de wortels van onze samenleving beter wil begrijpen.


ISBN
9789463822985
Pagina's
480
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Balans

Mens en Maatschappij