Boekhandel Douwes Den Haag

Vergeten land

Waarom de politiek het platteland rechts laat liggen. Een roadtrip door Vlaanderen

Jeremie Vaneeckhout

Vergeten land

Vergeten land

Waarom de politiek het platteland rechts laat liggen. Een roadtrip door Vlaanderen

Vergeten land

 

26 mei 2019 was opnieuw een zwarte zondag. Maar geen zwarte zondag als de voorgaande. In tegenstelling tot eerdere verkiezingen behaalde extreemrechts zijn historische resultaat vooral op het platteland.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 25,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Vergeten land

26 mei 2019 was opnieuw een zwarte zondag. Maar geen zwarte zondag als de voorgaande. In tegenstelling tot eerdere verkiezingen behaalde extreemrechts zijn historische resultaat vooral op het platteland. In pakweg het kanton Diksmuide werd Vlaams Belang de grootste partij, terwijl ze vijf jaar eerder zelfs de kiesdrempel niet haalde.

Die evolutie wegzetten als alleen maar een uiting van racisme is al te makkelijk. Er klinkt vooral een luide noodkreet van plattelandsbewoners in door. Te lang heeft ‘de politiek in Brussel’, zowel de traditionele als de progressieve partijen, de Vlaamse dorpen rechts laten liggen. Te veel Vlamingen voelen zich ontheemd, niet gehoord en bezorgd over de toekomst.

De brug tussen platteland en politiek moet worden hersteld, de grondoorzaken blootgelegd en aangepakt, de mens opnieuw centraal gesteld. Dat begint met praten en bovenal luisteren. Daarom trok Jeremie Vaneeckhout, een jong parlementslid van ‘de buiten’, op roadtrip door het Vlaamse platteland. Uit alle gesprekken die hij voerde puurt hij twaalf werken om de uitdagingen van morgen te enten op de realiteit van vandaag. Twaalf werkpunten waar hij vol enthousiasme de schouders onder zet. Vertrekkend vanuit de kracht van het platteland en zijn bewoners. En hopelijk samen met hen.

Jeremie Vaneeckhout is Vlaams Parlementslid voor Groen en fiere inwoner van Kaster, een dorp in de gemeente Anzegem. Als jonge politicus en papa van 3 dochters gaat hij op zoek naar een progressieve toekomst voor het platteland in Vlaanderen waar creativiteit, bruggen bouwen én concrete oplossingen centraal staan. Hij doet dat met het hoofd in de wolken, maar met de voeten in de klei, het hart op de tong en vooral een grote interesse in en liefde voor mensen.


ISBN
9789464014655
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Pelckmans

Mens en Maatschappij