Boekhandel Douwes Den Haag

Niet perfect, toch tevreden

Hoe je perfectionisme kan ombuigen tot optimalisme

Liesbet Boone

Niet perfect, toch tevreden

Niet perfect, toch tevreden

Hoe je perfectionisme kan ombuigen tot optimalisme

Niet perfect, toch tevreden

 

Heb jij soms het gevoel dat je alle bordjes tegelijk in de lucht moet houden? Dat je de controle moet houden en je ondanks eerdere successen jezelf nog steeds moet bewijzen? Kunnen angst en twijfel je soms onverwacht overmannen?Nog te verschijnen

€ 24,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Niet perfect, toch tevreden

Heb jij soms het gevoel dat je alle bordjes tegelijk in de lucht moet houden? Dat je de controle moet houden en je ondanks eerdere successen jezelf nog steeds moet bewijzen? Kunnen angst en twijfel je soms onverwacht overmannen? Maken goedbedoelde adviezen zoals ‘laat het los’ en ‘doe eens wat minder’ je soms kwaad of moedeloos?

Dan ben je niet alleen. Velen van ons herkennen zich in meer of mindere mate in perfectionisme. Het helpt ons vaak om door te zetten en onszelf te verbeteren en tegelijkertijd kan het ons in de weg komen te zitten. Perfectionisme kan ons te veel doen stilstaan bij prestaties in plaats van bij wat ons voldoening geeft, bij wat anderen van ons verwachten in plaats van wat we zelf nodig hebben, of bij het vermijden van onze angsten in plaats van die in de ogen te durven kijken.

In dit boek toont psycholoog en executive coach Liesbet Boone hoe je perfectionisme kunt ombuigen tot optimalisme. Via herkenbare voorbeelden geeft ze inzicht in waarvoor perfectionisme ons probeert te beschermen en neemt ze je mee in haar ‘willen-durven-doen’-aanpak. Want beter omgaan met perfectionisme betekent niet dat je de lat lager hoeft te leggen. Wel dat je bewuster keuzes kunt maken en met meer voldoening kunt presteren.

Liesbet Boone is medeoprichter van Conundrum en doctor in de klinische psychologie. Als coach begeleidt ze al meer dan 10 jaar leidinggevenden, teams en medewerkers. Ze doet dit vanuit evidencebased kaders. Als ondernemer, (executive) coach en keynotespreker is ze erop gebrand ondernemers en leidinggevenden te versterken om hun ambities in het persoonlijke en professionele leven met moed en overtuiging te kunnen realiseren.


ISBN
9789464018004
Pagina's
220
Verschijnt
NUR
860
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Pelckmans

Gezondheid en geneeskunde